BBQ Hamburger Caprese

Bereidingstijd : 30 minuten

BBQ Hamburger Caprese

Ingrediënten

Voor 4 personen:

4 deeleenkoe.be hamburgers

Voor de verse pesto:
40 g pijnboompitten
50 g parmezaanse kaas (blokje)
40 g basilicum
1 dl fijne olijfolie
1/2 teentje knoflook
peper van de molen en zout


4 hamburgerbroodjes of ciabatta broodjes
4 sneetjes pancetta
1 rijpe coeur de boeuf-tomaat
50 g rucola
een scheutje balsamico
een scheutje fijne olijfolie
een beetje grof zeezout
peper

Het ideale recept voor een zonnige dag. Voor deze variant zijn we ten rade gegaan bij Jeroen Meus. Smakelijk.

Stook de barbecue heet tot minimaal 250 °C.

Verzamel de burgers op een schaal en zet ze een halfuurtje uit de koeling tot je klaar bent om te grillen. Zo komt het vlees ook binnenin op kamertemperatuur

Bereid nu de pesto. Snij het stukje parmezaan in stukjes. Pel de knoflook en snij het nodige stukje klein. Doe in een hakmolen of blender. Voeg de pijnboompitten en de basilicumblaadjes toe. Schenk de olijfolie erbij en laat draaien tot je een gladde pesto krijgt. Proef het resultaat, kruid met wat zout, peper en laat de blender nog kort draaien.

Spoel de coeur de boeuf-tomaten en snijd in fijne plakjes. Spoel de rucola en laat de sla even uitlekken.

Controleer of je barbecue voldoende heet is. Leg de hamburgers op de grill, en (indien mogelijk) sluit je het deksel van het toestel. Draai de burgers om na ongeveer 5 minuten (afhankelijk van het type BBQ dat je gebruikt). Zo'n 3 minuten later zijn ze wellicht al voldoende doorbakken. (Controleer welke bakwijze je zelf verkiest.)

Snij de ciabattabroodjes middendoor en druppel een beetje olijfolie over het broodkruim. Leg ze een paar minuten onder de grill. Zo worden ze warm en krijgen ze een krokant korstje. Laat de pancetta gedurende een paar minuten ineenkrimpen boven het vuur van de barbecue. Smeer een laagje pesto op het onderste deel van elk broodje. Leg er een toef rucola en fijne schijfjes tomaat op. Strooi er wat grof zout, peper van de molen, enkele druppels olijfolie en balsamico over. Dan de gegrilde hamburger, een schijfje mozzarella en een plakje gegrilde pancetta. 

Tip van de chef: serveer met 'luie mensen' frietjes. Dit zijn zelfgesneden frieten gemaakt van aardappelen met de schil nog aan. Was de aardappel met de schil goed af onder de kraan en snij deze in frieten. De schil van de aardappel wordt meegebakken in de frituurpan en geeft extra smaak aan de frietjes. Smakelijk.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.