Biefstuk met een sausje van groene kruiden
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 4 biefstukken
- 1 el kappertjes
- 2dl room
- ½ glas witte wijn
- 1 el dragon
- 2 augurken versneden in stukjes
- Boter
- 1 dl kalfsvond
- 1 el bladpeterselie
- Peper en zout
Begin met de bladpeterselie en dragon te versnipperen. Voeg ze samen in een kommetje.
Bak hierna de biefstukken en hou ze warm. Je kan zelf kiezen hoe je jouw biefstuk bakt.
Zet een pan op een matig vuurtje en voeg de wijn toe aan de pan. Laat de wijn koken zodat de alcohol verdampt. Voeg er voorzichtig de kalfsfond aan toe en laat tot de helft inkoken. Voeg vervolgens ook de room toe en laat inkoken tot de saus voor jou de gewenste dikte heeft.
Roer nu de bladpeterselie en dragon door de saus.
Ziezo, je gerechtje is klaar. Serveer de biefstuk bij voorkeur met gebakken aardappelen en tomaat of tuinkers. Giet de saus eroverheen.
Smakelijk!
bron : www.libelle-lekker.be