Boterpasta met steak, limoen en broccoli

Bereidingstijd : 30 minuten

Boterpasta met steak, limoen en broccoli

Ingrediënten

500g gepelde biefstuk 
500g fettuccine
Broccoli
de zeste van 1 limoen
60ml limoensap
300ml light room
2 eetlepels graanmosterd
2 theelepels maïzena
bakboter
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
basilicumblaadjes
Parmesaankaas

We hebben niet altijd de tijd om uren in de keuken te staan. Met dit gerecht kan je op minder dan 30 minuten een heerlijk en gezond recept op tafel toveren. 

Aan de slag: 

Kook de pasta al dente in een pot met licht gezouten water. De laatste 2 minuten voeg je de broccoli bij het water toe. Giet de pasta en de broccoli af in een vergiet en bewaar 1/3 van het kookvocht om achteraf te gebruiken.

Neem een mengkom om de roommengeling te maken en voeg daarin de limoenzeste, het limoensap, de room, mosterd en de maïzena toe. Voeg een beetje peper en zout toe en roer dit alles goed door elkaar. Zet het even opzij om later te gebruiken.

Verwarm de boter in een pan en bak de steak volgens de gewenste bakwijze. Wanneer deze klaar is wikkel deze in aluminiumfolie en laat deze rusten gedurende 5 minuten. Snij de steak daarna in sneetjes.

Smelt een beetje boter in de pan, voeg de look toe en bak deze op een medium vuur toe gedurende ongeveer 30 seconden. Voeg de roommengeling toe die je daarnet hebt gemaakt en roer gedurende 5 minuten door elkaar op een middelmatig vuur tot de saus lichtjes kookt. Voeg de pasta met de broccoli samen met het bewaarde kookvocht toe en meng dit in de pan goed door elkaar. Voeg de sneetjes steak toe. Werk af met een beetje extra limoenzeste en voeg de parmesaan toe. Zet de pan op tafel en laat iedereen zichzelf bedienen.

Smakelijk.
 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.