Cheesy Taco schotel

Bereidingstijd : 30 minuten

Cheesy Taco schotel

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie
1 ui fijngesneden
2 koffielepels chilli poeder (of cayenne peper)
500g gehakt (runds, kip of varken)
1 rode parika in blokjes gesneden
310g maïs (uit blik)
verse koriander (fijngesneden)
410g tomatenblokjes (uit blik)
8 tortillas
gemalen kaas
ijsbergsla (gesneden)
2 tomaten (in blokjes gesneden)
1 advocado (in blokjes gesneden)

Voor de Yoghurt dressing:
1 potje Griekse yoghurt

1 limoen

 

Mexicooo.....Mexiiiiiicooo tarejampampampampam. Het land van gitaarmuziek maar vooral van de lekkere keuken.

Deze tortilla ovenschotel met kaas (veeeel kaas) maak je klaar in minder dan 30 minuten. Wedden dat je hem vanaf nu geregeld op het menu zet? Zo lekker is hij....

Aan de slag:

Verhit de olijfolie op een middelmatig vuur. Voeg daarbij de fijngesneden ui en bak deze gedurende 5 minuten aan tot hij mooi glazig is. Voeg de chilli poeder (of cayennepeper) toe en roer deze door de gebakken ui gedurende 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak dit mooi bruin aan gedurende 5 minuten, voeg de parika en maïs toe en kruid af met zout en peper. Voeg op het einde de koriander toe en roer deze even mee om.

Verwarm de oven op 180 graden.

Neem een vuurvaste ovenschotel en verdeel de tomatenblokjes uit het blik over de bodem gelijkmatig uit. 

Neem een bord en leg daarop een tortilla. Vul deze met het gehaktmengsel en de gemalen kaas en vouw deze in de helft zodat je hem recht kan zetten in de overschotel. Herhaal tot je ovenschotel gevuld is. Doe de overschot van het gehaktmengsel bovenop met nog wat extra kaas. Zet dit in de oven en laat gedurende 15 minuten bakken tot de kaas gesmolten is en de bovenkant van de tortillas licht bruin en knapperig zijn.

In tussentijd kan je de yoghurtdressing maken die achteraf dient om af te werken. Hiervoor neem je een kop Griekse yoghurt en voeg je het sap van 1 limoen toe. Meng dit door elkaar, voeg peper en zout toe en laat even rusten.

Haal nu de schotel uit de oven. Strooi bovenaan nog wat verse tomatenblokjes, advocado, ijsbergsla en besprenkel met de zelfgemaakt yoghurtdressing. Zet de schotel op tafel en smullen maar. 

Tip van de chef: Zet een pot verse guacamole op tafel om af te werken. Het recept hiervoor kan je terugvinden op onze website.
 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.