Chili cone carne

Bereidingstijd : 40 min

Chili cone carne

Ingrediënten

800 gram gehakt(gemengd gehakt of kalfsgehakt)
2 blikken rode bonen (400 gram elk)
2 teentjes knoflook (fijn snijden)
1 rode paprika (in klein stukjes snijden)
2 blikken tomatenstukjes chili(400gram elk)
1 grote klont boter (rond de 65 gram)
1 ui (fijn gesneden)
1 versneden chilipeper/of jalapeno

Kruiden
Kruiden zijn volledig volgens eigen smaak je kan afwijken van het recept naargelang je de Chili con carne meer of minder gekruid wil pikanter of juist iets minder pikant.
2 koffielepels paprika poeder
2 koffielepels kurkuma
1 koffielepel Cayennepeper
Tabasco
 

Bereidingswijze:

Snijd de ui, rode paprika, teentjes look en chilipeper zo fijn mogelijk. Laat een klontje boter smelten in de pan (best een wokpan) op een laag tot middelhoog vuur.


Voeg de fijngesneden ui en look toe en daarna meteen het gehakt. Plet het gehakt met een vork of stamper zodat het niet aan elkaar blijft kleven. Is het gehakt lichtbruin? Voeg dan de tomatenstukjes toe. Meng alles goed. Voeg na 3 à 4 minuten de rode bonen, paprika en chilipeper toe. Meng het geheel goed en laat het sudderen op een middelhoog  vuur.


Terwijl de chili con carne suddert op het vuur voeg je de kruiden toe 6(ongeveer 2 koffielepels paprikapoeder, 2 koffielepels kurkuma en 1 koffielepel cayennepeper). Voeg 5 à 10 druppels tabasco toe als je dat wenst. Meng de kruiden goed door het geheel en laat het tot slot 10 minuten sudderen op een licht vuurtje.

De chili con carne is klaar, smullen maar!

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.