De enige echte hamburger op grootmoederswijze

Bereidingstijd : +/- 30 min

De enige echte hamburger op grootmoederswijze

Ingrediënten

4 Deeleenkoe hamburgers (of 400 a 600 gram gehakt)
55 g vers paneermeel
1 ei, lichtjes geklopt
Zout & versgemalen peper
3 koffielepels olijfolie
4 plakjes Zwitserse kaas
425 g Turks brood, in 4 stukken gesneden(of hamburgerbroodjes gesneden doormidden)
1 bosje rucola
4 middelgrote stukken sla
2 rijpe tomaten, in schijfjes
225 g gesneden rode biet
1/2 kopje met schijfjes augurk (tip je kan hiervoor een rasp met grove opening gebruiken)

Bereidingswijze

Doe gehakt, ei, zout, paneermeel en peper in een kom. Mix tot alles goed gemengd is. Maak van het gehakt 4 cirkelvormige hamburgers.
(Met de Deeleenkoe hamburgers)
Je kan de hamburgers van Deeleenkoe omvormen naar cirkelvormige hamburgers indien je dat wenst.

Verhit olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de hamburgers toe en braad ze 5 minuten aan elke kant of tot ze gaar zijn. Leg een plakje kaas op elke burger.
Rooster ondertussen het Turks brood.
Top de bodem van het Turkse brood met rucola, sla, tomaat en rode biet. Leg de hamburgers op elk brood. Leg de schijfjes augurk op de hamburgers en indien gewenst kan je er wat Pickels opdoen of tomaten ketchup. Bedek het daarna met de andere kant van het brood. Zie zo je gerechtje is klaar smakelijk!
 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.