Entrecote met peperboter

Bereidingstijd : +/- 50 min

Entrecote met peperboter

Ingrediënten

800 g entrecote
4 aardappelen
zout
olijfolie
peper
grof zout
30 g peperbolletjes
1 sjalot
200 g boter op kamertemperatuur
enkele blaadjes dragon
1 teentje look
1 koffielepel steakpeper (gemalen peper)
½ citroen
dragonazijn
gemengde sla
slaolie
¼ bussel bieslook
een beetje citroensap

Steek je barbecue aan en laat hem goed op temperatuur komen. Haal het vlees uit de frigo en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 75°C.

Was de aardappelen grondig en kook ze gaar met wat zout.

Kruid het vlees goed af met peper, zout en olijfolie. Gaar het vlees ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Spoel de peperbolletjes af en kook ze in water. Giet ze vervolgens af en kook ze nog een tweede keer.

Snijd de ene helft van de sjalot heel fijn en doe ze in een mengkom met zachte boter. Houd de andere helft apart.

Snijd ook enkele dragonblaadjes fijn en voeg ze samen met een geraspt teentje look, boter en een sjalotje. Meng het geheel.

Giet de peperbolletjes af en doe ze in de beker van de cutter. Voeg er een koffielepel steakpeper aan toe en hak het geheel fijn.

Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Leg elke aardappel apart in een vel aluminiumfolie, giet er ook wat olijfolie over en kruid bij met grof zout. Plooi vervolgens de aluminiumfolie dicht.

Snijd de ander helft van de sjalot in ringen en doe ze in een mengkom. Giet er de dragonazijn over en laat de sjalot garen.

Haal het vlees uit de oven. Laat de aardappelen ongeveer 10 minuten op de barbecue garen. Gril het vlees ongeveer 5 minuten aan elke kant.

Was de sla grondig en voeg toe aan de sjalot. Breng de salade op smaak met zout, peper en de slaolie. Meng het geheel goed.

Versnipper de bieslook en meng de bieslook onder de zure room. Breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.

Snijd tot slot het vlees tegendraads in kleinere stukken. Verdeel de stukken vlees over de borden. Snij de peperboter in schijfjes en leg deze op het vlees. Snijd de aardappel in tweeën en werk af met wat zure room en bieslook.


Dit is een gerechtje van Dagelijkse Kost: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/entrecote-met-peperboter-gepofte-aardappel-en-groene-salade

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.