entrecote met salade van blauwe kaas, witloof en walnoten

Bereidingstijd : 30 minuten

entrecote met salade van blauwe kaas, witloof en walnoten

Ingrediënten

Voor 4 personen

50o gr entrecote
bakboter
olijfolie
45g walnoten in stukjes
2 stuks witloof, blaadjes apart
zwarte peper
150g blauwe schimmelkaas in stukjes 
verse bieslook

Verwarm de bakboter in een pan tot deze begint te schuimen en bak de entrecote langs beide kanten aan tot deze de gewenste bakwijze heeft. Belangrijk hierbij is dat U deze slechts 1 keer per kant bakt, zo blijft het vlees lekker sappig en mals. U kan op onze 'tips van de chef' pagina terugvinden hoe U de perfecte steak bakt volgens de regels van de kunst. Wanneer de entrecote gebakken is legt U deze op een bord en dekt U deze af met aluminiumfolie zodat deze daaronder gedurende enkele minuten kan rusten.

Maak de pan schoon en zet deze terug op het vuur. Voeg 1 koffielepel olijfolie toe in de pan en laat deze deze warm worden op een gemiddeld vuur. Voeg daarna de stukjes walnoot toe en bak deze lichtjes aan gedurende ongeveer 2 minuten. Voeg de witloofblaadjes toe en bak deze mee gedurende 1 a 2 minuten. Doe alles in een grote saladekom en voeg stukjes blauwe kaas en vers gesneden bieslook toe.

Haal het vlees vanonder de aluminiumfolie en snij deze op de gewenste dikte in sneetjes en voeg deze eveneens bij de salade in de kom. Meng alles voorzichtig door elkaar. Door de warmte van het vlees zal de blauwe kaas lichtjes smelten en kan de smaak zich verpreiden door de salade.

Zet de saladekom op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen aan tafel.....Smakelijk
 

Tips van de chef: de salade kan zoals gewenst nog worden afgewerkt aan tafel met een scheutje olijfolie of een zelfgemaakte dressing.

 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.