Fajita met gemarineerde rumsteak

Bereidingstijd : 30 minuten

Fajita met gemarineerde rumsteak

Ingrediënten

600 gr rumsteak
60ml limoensap
2 1/2 eetlepel olijfolie
2 theelepels chilipoeder
1 teentje knoflook (geperst)
2 advocados 
1 eetlepel fij gesneden rode ui
1/2 tomaat in fijne stukjes
1 rode paprika, dun geneden
1 gele paprika, dun gesneden
1 rode ui, half gesneden in ringen
8 tortillawraps
zure room
verse koriander
gemalen kaas

Met dit eenvoudige te maken gerecht tover je een stukje Mexico op tafel. We hebben ervoor gekozen om te werken met de rumsteak van onze grasgevoerde koeien maar U kan hiervoor ook de biefstuk 2de keus gebruiken of zelfs de entrecote.

We beginnen met het marineren van ons vlees. Hiervoor heb je een glazen of metalen saladekom nodig. Leg het vlees in de kom die je wil gebruiken om het vlees te marineren. Voeg dan 1 eetlepel limoensap toe, 2 eetlepels olijfolie, de chilipoeder en de geperste look. Doe daarbij nog wat peper en zout en masseer het vlees goed in met deze mengeling. Dek daarna de kom af en zet deze aan de kant gedurende 10 minuten zodat het vlees rustig verder kan marineren

Nu gaan we onze guacamole maken die we bij de fajitas serveren. Hiervoor schil je de advocado, haal de pit eruit en plet het vruchtvlees in een kom met een vork tot je een gladde massa bekomt, voeg daarbij de rest van het limoensap, de eetlepel fijn gesneden rode ui, de stukjes tomaat en kruid alles af met peper en zout. Meng dit goed door elkaar en zet even aan de kant.

U kan het vlees best grillen in een grillpan of als U dit niet hebt kan U het gewoon bakken in de pan. Bak het vlees volgens uw eigen gewenste bakwijze en leg daarna het vlees op een bord met daarover alluminium folie zodat het nog even kan rusten.

Bak daarna in de pan nog de rode en gele paprika zacthjes aan samen met de rest van de rode ui.

Snij nu het vlees in reepjes van gewenste dikte en leg deze op een bord.

De Fiesta kan beginnen. Zet de verschillende ingrediënten op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen en zijn eigen Fajita kan maken aan tafel. Werk af met zure room, koriander en eventueel wat geraspte kaas.

Olé

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.