Gebakken rijst met steak en erwten

Bereidingstijd : 15 minuten

Gebakken rijst met steak en erwten

Ingrediënten

500gr rumsteak in reepjes gesneden
1 eetlepel Soja saus
4 eetlepels oestersaus (Oyster sauce)
1 1/2 eetlepel bakolie
1/2 ui in fijne ringen gesneden
2 teentjes knoflook (geperst)
stukje gember fijn geraspt
6 pijpajuintjes fijn gesneden
1 kop gesneden Chinese kool (wombok)
150g 'mangetout' boontjes, in 2 gesneden
200gr doperwten (diepvries)
handvol sojascheuten
bakrijst 

Er zijn weinig dingen die we liever klaarmaken dan éénpansgerechten. Ten eerste omdat ze snel klaar maar vooral omdat ze ontzettend lekker zijn en je er bijna geen werk aan hebt.

Aan de slag:

Doe de sojasaus en de oestersaus samen in 1 kom en meng deze door elkaar. Zet ondertussen de wokpan op een hoog vuur tot deze goed heet is. Doe 2 koffielepels olie in de pan en bak de stukjes steak goed aan volgens de gewenste bakwijze. Wanneer deze klaar zijn haal ze uit de wok en laat even rusten op een bord.

Doe nu de rest van de olie in de wok en voeg de uiringen toe. Bak deze gedurende 1 minuut goed aan tot ze glazig zijn. Doe daarbij de look en de geraspte gember en bak deze gedurende ongeveer 30 seconden mee aan.

Doe het vlees terug in de pan, voeg de gesneden pijpajuintjes, Chinese kool, erwten en mangetout boontjes aan de wok toe en bak deze gedurende ongeveer 2 minuten goed aan. Voeg daarna de bakrijst toe om mee te bakken en voeg op het einde het mengsel van sojasaus en oestersaus toe. Bak dit alles gedurende enkele minuutjes goed aan in een hete wokpan, en klaar

Smakelijk 

Tip van de chef: Je kan er ook nog een geklutst eitje bij in de pan meebakken.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.