Gebakken rosbief in rode wijnsaus met wintergroenten

Bereidingstijd : 3u45minuten

Gebakken rosbief in rode wijnsaus met wintergroenten

Ingrediënten

1 kg rosbief 
2 eetlepels olijfolie
spekblokjes
1 prei in stukjes gesnijden
1 raap in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook
6 sjalotten (gepeld, niet gesneden)
1 grote wortel in grove stukken gesneden
1 glas rode wijn
250ml rundsfond
1 'bouquet garni' (selder, laurier, tijm en peterselie)
450g krielaardappelen
150g champignons
verse peterselie fijn gesneden om af te werken
Peper en zout

Verwarm de (warmelucht)oven voor op 150 graden. Verwarm 1 eetlepel olie in een ovenvaste braadpan op een gemiddeld vuur en bak daarin de robief mooi bruin gedurende ongeveer 6 minuten. Kruid met peper en zout in de pan. Wanneer het vlees gebakken is laat het rusten op een bord.

Doe terug een beetje olie in de pan en bak daarin de spekblokjes mooi aan gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg de prei en knoflook toe en bak deze aan op een gemiddeld vuur gedurende ongeveer 3 minuten tot ze mooi glazig zijn. Doe deze in een kom en laat het vet in de pan. Voeg de sjalot, de wortel en de stukjes raap toe en bak deze lichtjes aan in de pan. Doe deze daarna in een aparte kom.

Doe de rosbief en de spekblokjes terug in de pan en voeg daarbij de rode wijn en laat deze gedurende 2 minuten sudderen. Voeg daarbij de rundsfond en het 'bouquet garni' en roer even door elkaar. Doe een deksel op de pot en zet deze in de oven gedurende ongeveer 2 uur. Vergeet niet om het rosbief halfweg even om te draaien. Doe daarna de sjalotjes en de wortelen bij in de pot, zet het deksel erop en plaats dit terug in de oven gedurende 30 minuutjes (of tot het vlees mals is). Let dit nu even rusten gedurende enkele uren.

Voeg nu de aardappelen en de champignons in de pot met het vlees en laat gedurende 10 minuutjes inkoken zodat deze gaar zijn. Zet daarna de pot in de oven onder de grill gedurende ongeveer 40 minuten met het deksel op de pot en daarna gedurende 15 minuten zonder deksel. Doe deze bij in de ovenpot. Besprenkel met verse peterselie en klaar.

Smakelijk

 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.