Gegrilde côte à l’os

Bereidingstijd : 30 minuten

Gegrilde côte à l’os

Ingrediënten

Voor 4-6 personen:

- 1kg côte à l’os
- Maïsolie
- klontje bakboter
- Peper
- Grofgemalen zeezout

Eén van onze favoriete stukjes vlees. Eénvoudig en snel klaar te maken en een garantie op tevreden gasten.

Haal het vlees minstens 30 minuten op voorhand uit de koelkast zodat het binnenin op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius met daarin een bakplaat.

Bestrijk een grote schaal of een bakplaat met een scheutje maïsolie en strooi er een beetje zwarte peper van de molen en grof zeezout over. Wentel het vlees hierin langs beide kanten zodat het mooi begint te glanzen. 

Schroei het vlees gedurende een korte tijd in een hete pan dicht langs beide kanten. Dit zorgt ervoor dat de sappen in het vlees bewaard worden en dat het supermals en sappig wordt. Belangrijk hierbij is dat U niet in het vlees prikt met een vork of mes maar een tang gebruikt om het vlees om te draaien in de pan. Haal het vlees uit de pan en leg het op de bakplaat in de oven. Laat het vlees 15 minuten verder bakken in de oven.

Haal het vlees uit de oven en leg het op een snijplank zodat U het vlees in schuine plakjes kan snijden. U kan naar eigen smaak nog wat peper en zout toevoegen als U dat wenst. Serveer het vlees op de plank op tafel zodat uw gasten zichzelf kunnen bedienen.

Tip: serveer met zelfgesneden frietjes, sla, groentjes en zelfgeklopte Bearnaisesaus. 

Smakelijk

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.