Gevulde paprika met gehakte biefstuk

Bereidingstijd : 50 minuten

Gevulde paprika met gehakte biefstuk

Ingrediënten

100 gr gemalen biefstuk (américain)
80 gr rijst
1 paprika
150 gr verse spinazie
½ ui (of 1 sjalot)
150 ml vleesbouillon
2 el fijngehakte bieslook
1 el bakboter

Dit gezonde gerechtje is éénvoudig klaar te maken. We hebben bij deze variant gekozen voor een versie met spinazie.

Kook de rijst in licht gezouten water.
Snij de verse spinazie in fijne stukjes en stoof deze lichtjes aan.
Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook.
Snij de ui in zeer kleine blokjes en fruit deze even aan in de pan.
Kruid de gemalen biefstuk (américain) met peper en zout en laat 5 minuten bakken.
Voeg de spinazie en 50ml vleesbouillon toe. Laat 5 minuten sudderen op een laag vuurtje. Goed blijven roeren.
Snij een hoedje van de paprika's, verwijder de zaadjes en vul de paprika’s met het vleesmengsel.
Leg de paprika's in een ovenschaal en giet er de rest van vleesbouillon over.
Plaats het geheel in een voorverwarmde oven op 220°C en laat gedurende 30 tot 45 minuten verder garen. Af en toe overgieten met de bouillon.

Tip van de chef: Strooi bieslook en gemalen kaas over het gerecht voor de afwerking.
U kan de rijst ook steeds vervangen door quinoa indien U dit wenst

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.