'Green' pizza met gehakt en asperges

Bereidingstijd : 30 minuten

'Green' pizza met gehakt en asperges

Ingrediënten

500 gr rundsgehakt
1 ui, fijn gesneden
een handvol verse basilicum blaadjes
150 gr raket salade
40 gr geroosterde pijnboompitten
Parmesaan
1 teentje knoflook, geplet
olijfolie
4 grote pita broden
6 asperges gesneden in stukjes van ongeveer 5cm
2 courgettes in repen gesneden
mozzarella

 

Deze zelfgemaakte pizza is ideaal voor een zomerse dag. We hebben gekozen voor een versie met gehakt maar wanneer je het gehakt weglaat heb je een lekker vegetarisch gerecht.

Aan de slag:

Verwarm de oven op 220 graden. Bak het gehakt aan op een matig vuur en voeg daarna de stukje ui toe zodat deze korte tijd mee kunnen aanbakken in de pan. De ui hoeft niet volledig glazig te zijn want deze kan straks nog verder bakken in de oven. Doe de basilicumblaadjes samen met de look, de salade, de geroosterde pijnboompitten, parmesaan en een scheutje olijfolie in een kom en mix deze tot een gladde pesto

Haal de bakplaat uit de oven en plaats daarop de pita broden op bakpapier. Gebruik ongeveer 1/2 van de pesto die je zonet hebt gemaakt om de broden aan de bovenkant gelijkmatig in te smeren, leg daarop het gehakt en werk af met de asperges, de courgettes en de mozzarella kaas.

Plaats de pizza's in de oven gedurende ongeveer 15 minuten tot deze mooi krokant gebakken zijn. Wanneer deze klaar zijn, plaats ze op een bord en werk verder af met de rest van de pesto, salade en geraspte parmesaan. Eventueel een beetje peper en grof zeezout en klaar...Smakelijk

 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.