hamburgers met boontjes en pepersaus

Bereidingstijd : +/- 35 min

hamburgers met boontjes en pepersaus

Ingrediënten

4 à 6 Deeleenkoe hamburgers
600 à 800 gram prinsessenboontjes
800 gram aardappelen
3 klontjes boter (de grootte kies jezelf naar de hoeveelheid vetstof je wilt)
2 uien
peper en zout
40 gram groene peperbolletjes(uitgelekt)
150 ml bruine fond(runderfond)
75ml melk
1 eetlepel bloem
1 koffielepel zwarte peper
1-2 knoflookteentjes
50ml rode wijn

(De pepersaus)Snipper een ui zeer fijn en doe de ui met wat olijfolie en een beetje zout in een steelpan. Snij de knoflook zeer fijn en voeg deze bij de ui als de ui al wat glazig is. Voeg vervolgens een eetlepel bloem toe en roer dit goed. Daarna voeg je de rode wijn toe en wanneer die is ingedikt voeg dan de fond toe. Daarna voeg je de zwarte peper en de groen peper bolletjes toe. Wanneer de saus weer is ingedikt kun je geleidelijk aan de melk toevoegen. Je kan op het einde de saus op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat peterselie.


(Het gerechtje)Breng eerst een grote pot water aan de kook. Top de boontjes(uiteinden afbreken) en leg ze in het kokende water tot ze beetgaar zijn. Dit zal ongeveer 7 à 8 min duren afhankelijk van de dikte van je boontjes. Giet daarna het water af en spoel de boontjes onder koud water dit zodat ze hun kleur behouden. Snij een uitje fijn en bak het in een klontje boter. Voeg de boontjes toe, verwarm even en breng op smaak met peper en zout. Hou de boontjes warm tot je ze serveert.


Kook je aardappelen voor ongeveer 20 min of tot ze gaar  zijn.


Laat een klontje boter smelten in een braadpan. Leg daarna het vlees in de pan en bak het op een hoog vuur op elke zijde ongeveer een 5 tal minuten en kruid af met peper en zout. ( je het vlees langer of korter bakken naargelang je je vlees zelf wilt)


Verdeel alles nu over de borden en je gerechtje is klaar smakelijk!

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.