Hutsepot met soepvlees

Bereidingstijd : 2uur

Hutsepot met soepvlees

Ingrediënten

300 g spruitjes
1 stuk soepvlees (met mergpijp)
4 stukken gerookt spek (ongeveer 50 g elk)
600 g aardappelen
3 uien
200 g wortelen
200 g prei
3 witte selder (stengels)
1 takje tijm
2 blaadjes laurier
1 el gehakt peterselie
80 g boter

Hutsepot is een typisch Vlaamse stamppot en niet te verwarren met de Nederlandse variant Hutspot. Bij de hustepot laten we de groenten in zijn geheel terwijl bij de Nederlandse variant de groeten en de aardappelen achteraf geplet worden als een soort puree. De echte hutsepot bevat een mengeling van wintergroeten en er zijn tal van variaties mogelijk. Deze variant is gemaakt met spruitjes. Wanneer er kinderen in het gezin zijn kan je gerust de spruitjes weglaten en vervangen door knolselder of iets dergelijksHeerlijk in de winter en vooral heel voedzaam. In dit recept hebben we gewerkt met het soepvlees dat U terug kan vinden in uw deeleenkoe.be pakket. Smakelijk....

Aan de slag:

-Schil de aardappelen en de groeten, maak ze schoon en snij ze in niet al te grote stukken

-Smelt de boter in een grote stoofpot en stoof er de groenten en de aardappelen in aan. Voeg er de tijm en de laurier aan toe. De aardappelen hoef je niet op voorhand te koken want deze koken achteraf mee in het het kookvocht.

-Doe er het soepvlees en het spek bij en vul aan met water tot de groenten onderstaan. Laat anderhalf uur sudderen op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan. Werk af met de peterselie.

Tip van de chef:

Lekker met een sneetje bruin brood en mosterd.
Varieer gerust met de groeten die U aan de hutsepot toevoegt zodat U dit gerecht volledig naar uw smaak kan bereiden.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.