Indische 'Beef' Vindaloo

Bereidingstijd : 3 uur 30 minuten

Indische 'Beef' Vindaloo

Ingrediënten

1kg soepvlees in blokjes van 4cm gesneden
2 eetlepels limoensap
2 stukjes verse gember, fijngeraspt
1 eetlepel maïsolie
1 ui fijngesneden
2 teentjes knofloof, fijn gesneden
2 tomaten, fijn gesneden
2 groene chili pepers in de lengte gesneden
1/3 kopje wijnazijn

voor de kruidenmix:

1 koffielepel hete chilli poeder
1 koffielepel komijnpoeder
1 koffielepel garam massala
1 koffielepel gemalen zwarte peper
1 koffielepel kaneelpoeder
1 koffielepel kurkumapoeder

Voor dit gerecht nemen we onze tijd.....Slow Cooking resulteert altijd in een mals en smakelijk stukje vlees. De kruidenmix bij dit recept hebben we zelfgemaakt maar je kan deze ook kant en klaar kopen in de supermarkt of speciaalzaak.

Wie ooit al eens in een Indisch restaurant is gaan eten heeft het zeker op de kaart zien staan. Vindaloo wordt meestal met varkensvlees of kip gemaakt maar voor onze variant hebben we gekozen om het klaar te maken met een (h)eerlijk stukje soepvlees.

Je kan er je eigen smaak aan geven....pikant of liever iets minder.

Aan de slag:

We beginnen met het makkelijkste deel en dat is het samenmengen van alle ingrediënten voor de kruidenmix. Doe deze samen in een kom en meng goed door elkaar.

Doe het vlees in een glazen kom, samen met de kruidenmix, de gemalen gember en het limoensap. Roer dit goed door elkaar en dek de kom af met plasticfolie of met een handdoek en laat het vlees voor minstens 1 uur intrekken. Het best is om dit de dag ervoor klaar te maken en een nacht in de koelkast te laten staan voor een nog beter resultaat.

Verwarm een diepe bakpan op het vuur met daarin de olie, fruit de ajuin aan tot deze glazig is, voeg daarna de look toe aan de pan en bak deze gedrurende ongeveer 1 minuut mee aan. Nu doen we het vlees in de pan en bak dit gedurende ongeveer 8 tot 10 minuten in de pan tot het lichtjes begint te verkleuren.

Voeg nu aan de pot de tomaat, chilli, wijnazijn en 1 kop met water toe en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat het vlees gedurende minstens anderhalf uur sudderen in de pan met een deksel erop.

Haal na anderhalf uur het deksel van de pan en laat nog een anderhalf uur verder sudderen zonder deksel. roer regelmatig in de pot zodat het niet aanbakt. Voeg gewenst water toe maar zorg ervoor dat de saus redelijk dik is. Op het einde kan je het geheel bijkruiden met zout en peper of sambal naar eigen smaak om het iets meer of minder pikant te maken.

Serveer met rijst of met Indisch naan brood en klaar.

Smakelijk....


 

 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.