Kalfsgebraad met champignons en groentjes

Bereidingstijd : 2 uur

Kalfsgebraad met champignons en groentjes

Ingrediënten

olijfolie
1kg kalfsgebraad
450 gr champignons
1 grof gesneden ui
6 teentjes knoflook
2 stengels selder
2 eetlepels bakbloem
1/2 kopje rode wijn
1 1/2 kopje rundsbouillon
6 kleine wortelen
2 theelepels fijn gesneden rozemarijn

Met dit gerecht maakt u een goed ouderwets stukje kalfsgebraad in de pan. Gegarandeerd een schot in de roos voor uw feestmenu

- Verwarm olie in een braadpan op een middelhoog vuur. Bak het gebraad gedurende 2 tot 3 minuten rondom mooi bruin. Haal het gebraad uit de pan en laat dit even rusten op een bord.

- Verwarm terug olie in de pan, voeg de champignons toe en bak deze gedurende 5 minuten mooi bruin. haal de champignons uit de pan en leg deze even apart op een bord.

- Doe opnieuw olie in de braadpan en voeg daarbij de ui, look en selder. Bak deze aan gedurende ongeveer 5 minuten. Strooi daarover de bakbloem en laat dit inkoken gedurende 1 minuut terwijl u alles mooi door elkaar roert in de pan. Voeg de wijn toe en laat inkoken tot ongeveer de helft van de wijn overblijft. Meng daarbij de bouillon en breng dit alles terug aan de kook.

- Doe het kalfsgebraad terug bij in de pan en zet het vuur lager zodat dit alles, met een deksel erop, mooi kan inkoken gedurende ongeveer anderhalf uur. Voeg daarna de wortelen, champignons en rozemarijn toe, Kruid even bij met peper en zout en laat dit alles, zonder deksel, nog zachtjes inkoken gedurende ongeveer 30 minuten tot de wortelen mooi beetgaar zijn en de saus mooi aangedikt is. Serveer met frietjes, aardappelpuree of kroketjes en klaar. Smakelijk

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.