Lahmacun - Turkse Pizza

Bereidingstijd : 70 minuten

Lahmacun - Turkse Pizza

Ingrediënten

Voor 6 personen

Ingrediënten voor het deeg:

500 gram bloem
25 gram (halve eetlepel) Tafelmargarine
20 gram (half blokje) verse gist
2 theelepels zout
55 ml warm water
55 ml melk
1 theelepel suiker


Ingrediënten voor het gehakt:

500 gram americain of gehakt
1 tomaat
1 ui
half bosje peterselie
2 paprika’s
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloemolie
110 ml water
2 theelepels zout
2 theelepels rode peper

Als we aan Turkije denken dan denken we vooral aan de gastvrijheid, zon, zee, strand en het lekkere eten. Lahmacun of Turkse Pizza is 1 van de toppers uit de Turkse keuken. Heel lekker en vooral heel eenvoudig klaar te maken. Bij ons gerecht hebben we ervoor gekozen om de deeg zelf te maken volgens de Turkse traditie maar U kan gewoon ook pizzadeeg gebruiken of Tortillawraps die U in de supermarkt kan kopen. Smakelijk eten of Afiyet Olsun zoals men in het Turks zegt.

Aan de slag:

1) Snij de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in een blender. Indien U geen blender heeft kan U alles fijnhakken met een staafmixer.

2) Meng deze groentenmix door de americain 

3)Strooi het zout en rode peper over het americain heen. Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie. Giet het water bij het americain in de kom. Meng alles in een kom met de hand door elkaar en laat even rusten in de koelkast terwijl je het deeg maakt.

Bereiding van het deeg:

Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom. Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen. Bedek de kom met het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de lahmacun:

1) Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.
2) Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.
3) Laat de Lahmacun in een pizzapan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, kan je de pizza in een voorverwarmde oven op 220 graden bakken. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn. (ongeveer 10 minuten)

Tips: 

U of uw gasten kunnen de lahmacum naar wens verder afwerken. Verse koriander, verse ui, tomaat, looksaus, geroosterde pijnboompitten, yoghurtsaus, enz. het past allemaal perfect bij dit gerecht. Zet een paar van deze ingredienten op tafel in potjes en gezelligheid gegarandeerd. U kan de pizza oprollen en uit het vuistje eten of gewoon op een bord opeten met mes en vork.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.