Lasagne met spinazie

Bereidingstijd : 45 minuten

Lasagne met spinazie

Ingrediënten

8 lasagnevellen
500 g deeleenkoe.be gehakt 
1 kg verse spinazie
1 wortel
1 ui
1 blikje tomaten (blokjes)
1 bol mozzarella
2 tenen knoflook
2 el gehakt peterselie
laurier
nootmuskaat
olijfolie
peper
zout

Lasagne moet zowat één van de makkelijkst te maken pastagerechten zijn en toch kopen de meeste mensen hem reeds kant en klaar. Puur comfortfood en met dit éénvoudige recept maak je hem gewoon zelf want dan is hij nog zo lekker en gezond. We hebben gekozen bij deze variant voor spinazie en gehakt maar je kan hem evengoed klaarmaken met bechamelsaus, zalm of vegetarisch.....Smakelijk

Aan de slag:

We beginnen met het maken van een soort bolognaise saus.

Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de wortel en snij hem in blokjes. Pel en snipper de ui. Fruit ze glazig in een scheutje olie. Doe er het gehakt bij en bak rul. Voeg er de tomaten- en de wortelblokjes aan toe. Kruid met de laurier, peper en zout. Dek af en laat 15 minuten stoven.

Spoel de verse spinazie. Laat uitlekken in een vergiet en druk nog eens extra goed uit. Stoof heel kort aan in een beetje olijfolie. Pel en pers de knoflook en meng met de spinazie en de peterselie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Vet een ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Leg er als eerste laag een lasagnevel in en doe daarop een laagje gehaktmengsel. Bedek met een lasagnevel en leg daarop een laagje spinazie. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met een laagje spinazie.

Laat de mozzarella uitlekken en snij hem in fijne plakjes. Leg ze op de spinazie. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal 35 minuten in de oven.

Tip van de chef: maak ee voldoende grote pot lasagne en bewaar de overschot in de diepvries zodat je deze de volgende keer gewoon kan ontdooien en in de oven steken.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.