Meatza (Paleo recept)

Bereidingstijd : 40 minuten

Meatza (Paleo recept)

Ingrediënten

400 gram zuiver gehakt van deeleenkoe.be
1 ei
1 eetlepel amandelmeel
1 zakje nasikruiden (liefst zonder e-nummers)
1 klein blikje tomaten puree
1 bakje champignons, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 paprika, in stukjes
1 zak rucola
150 gr verse spinazie
optioneel: pecorino of andere schapen of geitenkaas, olijven, plakjes tomaat, paprika, courgette, artisjok of wat dan ook om je eigen draai aan deze paleo pizza te geven!

Wie lust er geen Pizza? Alleen jammer dat de deegbodem uit zoveel 'dubieuze' ingrediënten en smaakversterkers bestaat. Er is goed nieuws want er bestaat een gezondere versie van de pizza met een bodem gemaakt uit gehakt en niet uit deeg. Meet de Meatza...Bovendien is dit een bekend recept uit de Paleo keuken en dus uitermate geschikt wanneer U een Paleo dieet volgt. We geven U hieronder het basisrecept voor de Meatza maar net als bij een echte pizza kan je uiteraard 100 verschillende manieren vinden om hem naar eigen smaak af te werken. We hebben ze nog niet allemaal geprobeerd maar de variant met spinazie, champignons, paprika en gesmolten kaas blijft voorlopig onze favoriet. 

Zo maak je een Meatza:

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Meng het gehakt met het ei, amandelmeel en nasi kruiden. Stort het in een bakvorm bekleed met bakpapier (een diameter van 20 cm werkt goed met deze hoeveelheid gehakt).
Verdeel het gehakt in een niet te dikke laag over de bakvorm maar druk deze niet te vast aan de randen. Wanneer het gehakt gaat bakken in de oven gaat het scheuren dus laat het iets van de rand af. Om het mooi egaal te krijgen kun je met de bolle kant van een pollepel (even nat maken onder de kraan) het gehakt verdelen.
Bak de bodem in 20 minuten gaar.
Ondertussen verhit je olijfolie in een pan. Bak hierin de champignons, paprika, spinazie en de ui. Zet daarna even aan de kant. Wanneer het gehakt klaar is haal het uit de oven. Smeer het gehakt in met tomaten puree en hierop schep je de groenten.
Nog 10 minuten onder de gril (eventueel met wat schapen- of geitenkaas) en dan kan het feest beginnen. Serveer met rucola salade.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.