New York Cheesecake (recept Cheesecake Factory)

Bereidingstijd : 1,5 uur

New York Cheesecake (recept Cheesecake Factory)

Ingrediënten

200 gram harde koekjes naar keuze (bv speculoos)
100 gram gesmolten boter
1 theelepel gemalen kaneel
2 vanillestokjes
6 pakjes verse roomkaas van 100 gram
2 eetlepels bloem
175 gram witte basterdsuiker
3 eieren
1 pakje verse slagroom van 125 milliliter

Wie ooit al eens in de Verenigde Staten is geweest heeft er zeker wel al van gehoord. De Cheesecake Factory. Een keten van restaurants waar men kan kiezen uit meer dan 30 verschillende soorten Cheesecake (kaastaart). Een echte caloriebom maar omdat af en toe eens zondigen mag delen we met jullie graag het originele recept van de moeder der alle cheesecakes, de New York Cheesecake. Vergeet vooral niet te genieten want dat zal je zeker doen bij het eten van dit dessert.

We beginnen met het voorverwarmen van onze oven op 120 graden, niet al te hoog hoog dus! Leg bakpapier onderaan de bakvorm zodat het geheel niet blijft kleven bij het versnijden van de cheesecake achteraf 

En nu, aan de slag: 

1. Pak de mixer en maal alle koekjes fijn. Als het is fijngemalen kan de boter en de kaneel worden toegevoegd. Als het een geheel is, kan het in de bakvorm. Stevig aandrukken. Stop wat je zojuist hebt gemaakt ongeveer een uurtje in de koelkast om het te laten opstijven.
2. Pak het vanillestokje en snijd dit in de lengte open en schraap de binnenkant van het stokje eruit met een mes. Meng dit met de roomkaas en de bloem. Voeg ook de suiker, de eieren en de verse slagroom toe.
3. Mix dit alles tot een mooi geheel? Dan kun je de vorm uit de koelkast pakken en de mix in de bakvorm scheppen.
4. Als het goed is, is de oven voorverwarmt. Bak de cheesecake anderhalf uur in het midden van de oven.
5. De cake is klaar als de buitenkant dermate stevig is dat hij niet dreigt in te storten!
6. Nu kan hij 4 uur lang de koelkast in, om koud te worden!

Tip van de chef: voor de bodem kan je eender welk koekje gebruiken naar eigen smaak. Wij hebben voor ons gerecht speculoos koekjes gebruikt maar je kan evengoed petit beure koekjes of harde wafertjes van Jules Destrooper gebruiken.

Werk af met verse vruchten, caramelsaus of slagroom.....een calorietje meer of minder maakt niet uit ;-)

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.