Original Shake Shack Burger

Bereidingstijd : 30 minuten

Original Shake Shack Burger

Ingrediënten

Voor 1 hamburger:

100gr américain natuur
50gr rundsgehakt
peper
Zout
1 sneetje Cheddar kaas
hoeveboter
1 zacht hamburgerbroodje
bakolie
tomaat
sla

Voor de saus:

1 el mayonnaise 
1 el tomatenketchup
1 el mosterd
4 plakjes zure augurk (pickle)
1/4 tl lookpoeder
1/4 tl paprikapoeder
1/4 tl cayennepeper
 

 

Af en toe eens zondigen mag maar het moet dan wel heel lekker zijn en dat is deze original Shake Shack burger zeker. Shake Shack is de nieuwe revelatie in hamburgerland. Wie ooit al eens in New York is geweest heeft er zeker wel al van gehoord. Opgestart in 2001 in een kleine 'food stall' op Madison Square Garden en nu één van de snelst groeiende hamburgerketens van Amerika. Shake Shack gaat er prat op om een gezonder alternatief te bieden voor de bestaande Fast Food en dat slaat blijkbaar aan want het is niet ongewoon dat je een uur in de rij moet aanschuiven om jouw bestelling te kunnen plaatsen. Dit moeten we zeker ook eens proberen maar met dit originele recept maak je hem gewoon zelf want dan smaakt hij nog eens zo lekker. Smakelijk

Aan de slag:

We beginnen met het geheime recept voor de Shake Shack saus. Hiervoor heb je een staafmixer of blender nodig. Doe de mayonnaise, ketchup, mosterd, pickle, lookpoeder; paprikapoeder en cayennepeper in de mixer en mix deze tot een gladde saus. 

Zet een braadpan met een beetje olie op een middelmatig vuur en laat de olie verhitten. Snij het hamburgerbroodje doormidden, smeer de binnenkanten in met hoeveboter en leg deze met de boterkanten onderaan in de pan zodat deze zachtjes aanbakken. Ondertussen mengen we de américain natuur en het gehakt en draaien we daarvan met de hand een gehaktbal. Wanneer je graag je hamburger 'medium' gebakken hebt dan kan je deze uit de koelkast leggen zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Haal ondertussen de broodjes uit de pan en voeg opnieuw een klein beetje olie toe. Wanneer de olie goed heet is kunnen we beginnen met het bakken van de hamburger. Leg de gehaktbal in de pan, kruid deze met peper en zout en druk hem tijdens het bakken plat met een spatel. Dit zorgt ervoor dat de smaken binnenin het vlees goed bewaard blijven. Zet het vuur iets lager zodat het vlees niet aanbakt. Om een medium gebakken hamburger te bekomen bak je deze ongeveer 3 minuten per kant. Belangrijk daarbij is dat je hem tijdens het bakken maar 1 keer omdraait. Wanneer de hamburger bijna klaar is leg je het sneedje cheddar kaas op het vlees zodat dit kan smelten in de pan. Leg het vlees tussen het broodje, voeg wat van de zelfgemaakte saus toe, werk af met tomaat en sla en je hebt zonet een originele Shake Shack hamburger gemaakt. Smakelijk.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.