Pasta met Gehakt en Champignons

Bereidingstijd : 50 minuten

Pasta met Gehakt en Champignons

Ingrediënten

300 gr pasta
400 gr rundsgehakt
200 gr bospaddestoelen
200 gr witte champignons
scheutje droge witte wijn
1 uitje
25 gr boter
25 gr bloem
250 ml melk
4 tomaten
1 theel tijm
50 gr geraspte kaas
peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Verwarm de oven op 200 graden. Verhit de boter of olijfolie in een grote wokpan en bak het gehakt rondom aan. Schep het vlees uit de pan. Hak de ui en de knoflook fijn en bak 2 minuten in het vet van het vlees. Snijd de champignons en paddestoelen in grove stukken. Bak 5 min mee met de ui. Voeg de tijm, peper en zout toe. Blus de paddestoelen af met een scheutje witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg het gehakt weer toe aan de pan. Schep daarna de pasta er door.

Laat in een steelpannetje de boter smelten. Roer de bloem er door en laat het mengsel 2 minuutjes bakken. Giet dan beetje bij beetje de melk al roerend er bij. Er ontstaat een dikke witte saus. Wil je hem iets dunner voeg dan wat extra melk toe. Breng de saus ook op smaak met een snufje peper. Schep de saus samen met de helft van de kaas door het pasta mengsel.

Snijd de tomaten in stukken en verwijder de zaadjes en het waterige gedeelte. Snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes en schep door de pasta. Verdeel alles over een ovenschaal en bestrooi met de andere helft van de kaas. Zet de ovenschaal 15 min in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.