Penne all'Arrabiata

Bereidingstijd : 30 minuten

Penne all'Arrabiata

Ingrediënten

- 300 tot 350 gram penne
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 400 gram gepelde tomaten
- 1 of 2 Spaanse pepers
- zeezout
- een paar blaadjes basilicum
- gemalen kaas of pecorino

Vegetarisch eten kan ook heel lekker zijn en al houden we wel van een goed stukje vlees op zijn tijd dan nog proberen we af en toe wel eens een dagje zonder vlees in te lassen zodat we voldoende variatie hebben.

Met deze Italiaanse klassieker vinden we dit eigenlijk ook helemaal niet zo erg.

Penne all’Arrabiata is een klassieker in de Italiaanse keuken. Het woord ‘arrabiata’ betekent in het Nederlands boos of kwaad en als je de saus proeft, weet je precies wat ze daarmee bedoelen. In de saus zit namelijk een of meerdere Spaanse pepers verwerkt om voor een extra scherpe smaak te zorgen. De saus kan hierdoor wat boosaardig overkomen. Als we dit op tafel zien verschijnen worden we er in ieder geval heel blij van.

Aan de slag:

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie heet is, doe je de fijn gesneden tenen knoflook samen met de Spaanse peper in de pan. Fruit deze ingrediënten ongeveer 2 minuten, zodat de smaken goed loskomen. Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan en breng je het geheel gelijk op smaak met wat zeezout. Laat de tomatensaus zachtjes pruttelen, zodat alle smaken zich mooi kunnen ontwikkelen. Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je eerst een eetlepel zeezout in het kookwater en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking ‘al dente’. Dit houdt in dat de pasta niet door en door gaar moet worden gekookt, maar een lekker bite heeft. Daarna giet je de pasta af en roer je er gelijk wat saus doorheen. Serveer de pasta met wat gerapte kaas en een blaadje basilicum. Buon appetito! 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.