Restjessla met rosbief

Bereidingstijd : 25 minuten

Restjessla met rosbief

Ingrediënten

Dungesneden plakjes rosbief
650g krielaardappeltjes (in de helft gesneden)
Olijfolie (60 ml)
2 teentjes knofloof geperst
300g sperziebonen (koud)
1 rode ui in dunne ringen gesneden
100g kerstomaatjes (in de helft gesneden)
2 eetlepels mayonnaise
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel fijngesneden platte peterselieaden 

Wat doe je nu met die restjes rosbief van de dag voordien? Wij maken er meestal deze heerlijke salade van.

We beginnen met het aanbakken van de aardappelen in een ovenschaal met daarin olijfolie. Verwarm de oven op 190gr. Neem een ovenschaal en verdeel daarin de krielaardappelen (in de helft gesneden). Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en bak deze aan gedurende 20-25 minuten tot ze klaar zijn.  

Neem ondertussen een diep bord en doe daarin 1 eetlepel olie met daarbij de geperste knoflook, een beetje peper en zout en leg daarin de stukjes rosbief. Meng even goed door elkaar en zet deze even apart.

Neem een slakom en doe daarin de sperziebonen, de rode ui en de kerstomaatjes

Neem vervolgens een kom en doe daarin de mayonnaise, de rode wijnazijn, een beetje knoflook en olijfolie en meng dit goed door elkaar tot je een mooie gladde vinaigrette bekomt.

De aardappelen mogen uit de oven.

Meng alles bij elkaar in de slakom en doe daarbij de aardappelen, bersprenkel met een beetje van de zelfgemaakte vinaigrette en de gesneden peterselie en klaar.

Smakelijk.....

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.