Rosbief met een korst van mierikswortel

Bereidingstijd : +/- 45

Rosbief met een korst van mierikswortel

Ingrediënten

- 1 eetlepel olijfolie
- 750 g ossenhaas of rosbief
- 50 g boter
- 3 teentjes geplette knoflook
- 3 koffielepels verse tijmblaadjes
- 70 g paneermeel, gemaakt van
een dag oud brood
- 1 eetlepel mierikswortelcrème

Verwarm de oven voor op 200°/180° op hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit olie in een koekenpan op een hoog vuur. Kook het rundvlees en draai het in de pan gedurende 6-8 minuten tot het overal mooi bruin is. Breng het vlees daarna naar de bakplaat.
Zet de pan terug op een middelhoog vuur. Voeg boter, knoflook en tijm toe. Roerbak gedurende 1 a 2 minuten of tot het gesmolten is. Haal het hierna van het vuur en voeg het paneermeel toe. Kruid en roer om te combineren.
Gebruik een smeer mes of spatel om de mierikswortelcrème over het vlees te verdelen. Druk het paneermeelmengsel in de merikswortel. Bak hierna het vlees in de oven voor 20-25 minuten of tot het vlees goudbruin is. Bedek het rundsvlees daarna losjes met folie en laat het 10 minuten rusten voor u het in plakjes snijdt en serveert.
Laat het u smaken!

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.