Rosbief met Kruiden en knoflook boter

Bereidingstijd : 90 min

Rosbief met Kruiden en knoflook boter

Ingrediënten

- 100g zachte boter
- 1 teentje geplette knoflook
- 2 eetlepels zure room
- 300 g geschilde en verhakte pastinaak
- 3 gesneden rode uien
- 750g gewassen aardappelen
- 1 eetlepel verhakte oregano
- 1 eetlepel verhakte bladpeterselie
- 1,4 kg rosbief
optioneel
- (Gestoomde spruitjes
- Gestoomde sperzieboontjes
- Oregano en bladpeterselie blaadjes als
garnituur)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180° graden. Voeg de boter, de knoflook, de verhakte oregano en verhakte peterselie in een kleine kom. Roer deze ingrediënten goed door elkaar zodat ze goed gemengd zijn.

Smeer je vlees zorgvuldig in met ongeveer de helft van het botermengsel. Verhit een grote koekenpan op een hoog vuurtje. Kook het rundvlees en draai het voor ongeveer 5 minuten tot het overal mooi bruin is. Leg hierna het vlees in een grote braadpan. Verdeel de rode ui rond het rundvlees in de pan. Je kan op de uien wat olijf olie doen maar overdrijf hier niet in. Laat het vlees voor ongeveer 70 minuten bakken in de oven. Je kan je vlees er wat vroeger uithalen als je het wat roder wilt of wat langer laten inzitten zodat het meer doorbakken is.
Je kan je vlees ook in folie draaien om te voorkomen dat het vlees te bruin word.

Terwijl het vlees opstaat doe je de aardappel en de pastinaak in een grote pan. Dek af met koud water en breng het tot de kook. Laat 15 minuten koken of tot ze gaar zijn. Giet hierna het water af. Voeg nu je zure room toe in de pan en gebruik een aardappelstamp of vork om tot een gladde massa te pureren.

Snijd tot slot het rundvlees in dunne plakjes en serveer het met ui, puree en het resterende botermengsel. Dit gaat ook ideaal samen met spruitjes en bonen.

Laat het u smaken!
 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.