Rotolo Bolognaise

Bereidingstijd : 1 uur

Rotolo Bolognaise

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie 
1 fijn gesneden ui
1 wortel, fijn gesneden blokjes
2 selderijstengels, fijn gesneden
850g rundsgehakt
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1/4 kop peterselie
2 eetlepels tomatenpuree
680g passata di pomodore
3/4 kop rode wijn
50g bakboter
1/4 kop bakbloem
2 kopjes melk
gemalen kaas
375g zachte, verse lasagne blaadjes

Wat is er leuker dan een grote ovenschotel in het midden van de tafel waar iedereen naar hartelust uit kan scheppen....Vandaag maken we Rotolo.....Eerlijk gezegd hadden wij er nog nooit van gehoord maar als het één van de favoriete gerechten is van Jamie Oliver dan moet het wel de moeite zijn om klaar te maken

Aan de slag...

We beginnen met het klaarmaken van de bolognaise saus. Iedereen heeft wel zijn eigen recept om bolognaisesaus te maken dus doe gerust zoals je altijd doet. Voor diegene die nog nooit bolognaisesaus gemaakt hebben geven we hierbij graag het basisrecept mee waarmee wij onze Rotolo's hebben gevuld.

Verhit de olie in een diepe pan, voeg de ajuin, wortelen en selder toe. Bak alles goed aan tot deze glazig zijn. Voeg nu het gehakt toe en bak dit gedurende enkele minuten aan tot het volledig rul is. Voeg de look en peterselie toe en bak dit nog even gedurende 1 minuut mee in de pan. Voeg de geconcentreerde tomatenpasta en de pasata toe samen met de rode wijn en laat dit alles op een zacht vuurtje inkoken gedurende 20 minuten. Zet daarna de pan van het vuur en laat de saus gedurende 10 minuutjes afkoelen. 

Ondertussen maken we de kaassaus: 

Terwijl de bolgnaisesaus aan het afkoelen is zetten we een kookpan op het vuur en laten daarin de boter smelten, voeg de bloem toe en meng dit alles door elkaar, roer gedurende 1 a 2 minuten door elkaar om een roux te bekomen. Haal de pan van het vuur en voeg stap voor stap de melk toe. Beetje melk, roeren, beetje melk, roeren, tot je een gladde massa bekomt. Zet de pan terug op het vuur en laat dit zachtjes inkoken gedurende 5 minuten. Voeg daarna de gemalen kaas toe en roer deze goed door elkaar in de saus tot je een gladde kaassaus bekomt.

Verwarm de oven voor op 180 graden en maak ondertussen de ovenschaal klaar door deze in te smeren met boter. Leg de lasagneblaadjes open, smeer daarop de bolognaisesaus samen met de kaassaus. Rol het op, snij het in de helft en plaats in de ovenschaal. Dit herhaal je tot de ovenschaal is opgevuld met Rotolo's. Zorg ervoor dat de rolletjes goed aansluiten op elkaar in de ovenschaal zodat deze tijdens het bakken niet openvallen. Vul de rest van de ovenschaal op met de overschot van de bolognaise en kaassaus zodat deze ongeveer voor de helft onder staat. Bak gedurende ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer het gerecht uit de oven komt zal je merken dat de onderste helft van de Rotolo's zacht is en de bovenste helft krokant. Haal de ovenschotel uit de oven en strooi bovenop nog wat gemalen kaas. Terug in de oven voor een 20-tal minuutjes en klaar.

Smakelijk

 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.