Rundsbouillon

Bereidingstijd : 48 uur

Rundsbouillon

1 Verwarm de oven voor op 200 ° C of 180 ° C. Leg de botten op een braadslede. Rooster de botten 30 minuten. Roosteren is optioneel, maar het geeft de bouillon wel extra, rijkere smaak en een diepere kleur.

2 Breng de botten en het vet over in een grote pan of soeppan met de resterende ingrediënten en voldoende water om de botten te bedekken. Aan de kook brengen. Verminder na het koken naar een lagere temperatuur. Kook minimaal 24-48 uur op de laagste stand (hoe langer de kooktijd, hoe meer voedingsstoffen je uit de botten haalt). Voeg extra water toe om ervoor te zorgen dat botten altijd met vloeistof bedekt zijn.

3 Zeef in een grote kom. Koel snel door de kom in een gootsteen of grote kuip gevuld met ijswater te plaatsen. U kunt ook op kamertemperatuur zetten om iets af te koelen. Gooi de harde vetlaag weg als u dat wilt (zie opmerking hieronder )

Opmerking: het afschuimen is alleen voor het uiterlijk om aan het eind een helderdere bouillon te krijgen. Door de vetlaag te laten staan, blijft de bouillon in de koelkast makkelijk te bewaren. U kunt het vet weggooien of als u botten van grasgevoerd rundvlees gebruikt, kunt u ervoor kiezen om het gezonde / goede vet geheel of gedeeltelijk te behouden.

Hoe gebruik ik bottenbouillon?
Botbouillon kan zo worden gebruikt om te nippen (probeer zout en miso toe te voegen voor extra smaak) of in plaats van bouillon in soepen, pasta, jus, sauzen en meer.

Hoe bewaar ik bottenbouillon?
Bouillon is 5 dagen houdbaar in de koelkast of tot 6 maanden in de vriezer. Schenk het bij het invriezen in individuele stevige potten of luchtdichte containers, zodat u slechts een klein stuk per keer hoeft te ontdooien. 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.