stoofpotje met aardappelschijfjes

Bereidingstijd : 4u30min

stoofpotje met aardappelschijfjes

Ingrediënten

1/2 kopje bloem
1 kg stoofvlees
1/3 kopje olijfolie
1 grote uit, fijngesneden
2 wortelen, geschild en in schijfjes
2 stengels selder
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 theelepels rozemarijn
1 glas witte wijn
1 kop rundsfond
400g tomaatblokjes (blik)
4 grote aardappelen in dunne schijfjes
bakboter
laurierblaadjes

 

Verwarm de oven op 160 graden

Doe de bloem in een plastic zakje samen met peper en zout en doe daar het vlees in. Schud het zakje met het vlees daarin goed door elkaar zodat alle stukjes stoofvlees met een laagje bloem zijn bedekt. Neem een grote stoofpot (4liter) en bak daarin de stukjes vlees mooi bruin. Het is belangijk dat alle stukken vlees mooi kunnen bakken en voldoende ruimte hebben in de pot. Wanneer de pan dus te klein is om alle vlees in 1 keer te bakken bak dan eerst de helft van het vlees en herhaal voor de andere helft.
Haal het vlees uit de pan, voeg opnieuw bakboter toe en bak de ui, wortel en selder, op een gemideeld vuur, in de pan gedurende ongeveer 8 minuten. Voeg daarna de look en rozemarijn toe en bak nog even verder aan gedurende 2 minuten. Voeg het vlees toe en roer alles nog eens goed door elkaar zodat de groenten zicht met het vlees kunnen vermengen. Blus dit alles met de wijn, de tomatenblokjes en de rundsbouilon en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de pot en zet de pot in de oven gedurende 3uur. Af en toe eens roeren om ervoor te zorgen dat het geheel niet aanbakt en eventueel water toevoegen.

Ongeveer een halfuurtje voor het stoofpotje klaar is kan men beginnen met het schillen en in dunne plakjes snijden van de aardappelen. Doe bakolie in een pan en bak de aardappelschijfjes aan tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze daarna even 'uitlekken' op een bordje bedekt met keukenpapier. Haal het stoofpotje uit de oven en schik de aardappelen bovenop het vlees. Zet de pot op tafel en smullen maar.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.