Stoofpotje van lamsvlees

Bereidingstijd : 2 uur

Stoofpotje van lamsvlees

Ingrediënten

Ingrediënten voor vier personen
1 kg lamsbout versneden
2 grote uien versnipperd
2 wortelen in grote schijven
1 bosje peterselie
1 kruidentuiltje
1 flesje donker bier
50 g speculoos verkruimeld
2 el mosterd (Dijon)
1 blokje vleesbouillon
1 el bloem
50 g boter
peper
zout

 

“Winter is coming”. En wat smaakt dan meer dan een heerlijk stoofpotje? Meer bepaald een stoofpotje met lamsvlees, donker bier en speculoos.
Aan de slag
1. Neem de helft van de boter. Verhit in een stoofpan. Snipper de uien fijn en fruit ze enkele minuten afgedekt op een laag vuurtje.
2. Neem een pan en zet het op een hoog vuur. Verhit de rest van de boter. Schroei het lamsvlees dicht en kruid met peper en zout. Doe wat bier in de pan en maak de braadresten los.
3. Terug naar de uien. Bestrooi ze met bloem, goed mengen en 20 cl water toevoegen. Ook nu goed mengen en vervolgens het lamsvlees toevoegen. Tijd om het braadvocht en het overige bier toe te voegen. Maar ook de mosterd, het kruidentuiltje en het bouillonblokje.
4. Laat het geheel afgedekt 1 uur sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de wortelen en de speculoos toe. Goed mengen en laat nu het potje nog 30 minuten sudderen. Geproefd? Kruid dan bij wanneer nodig. Pas wanneer je het vlees met een vork uit elkaar kunt trekken, is het goed.
Tip: heerlijk met geroosterd brood, puree of frietjes.
Naar het receptje van VTM koken: https://koken.vtm.be/recept/stoofpotje-van-lamsvlees-met-bruin-bier-en-speculoos.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.