Tagliata van West-Vlaams Rood

Bereidingstijd : 15 minuten

Tagliata van West-Vlaams Rood

Ingrediënten

Ongeveer 300 gram entrecote (per persoon)
Bakboter
100 gram rucola
Olijfolie extra vergine
Balsamico creme of azijn
Zeezout en versgemalen zwarte of knoflookpeper
Verse parmezaanse kaas
Geroosterde of zongedroogde tomaatjes 
Pijnboompitjes

Op zoek naar een fris gerechtje dat makkelijk klaar te maken is? Maak dan eens een Tagliata! Voor dit recept hebben we vlees van het West-Vlaams Rode rund gebruikt maar ook een entrecote van onze Coco d'Olives koeien is hier uiterst geschikt voor. Een Tagliata is een goed stuk gegrild vlees, in plakjes gesneden en geserveerd met rucola, balsamico en parmenzaanse kaas! Het woord Tagliata komt oorspronkelijk van het woord tagliere, wat snijden betekent in het Italiaans. In Italië eten ze dit recept bijna koud maar ook warm smaakt de Tagliata overheerlijk.

Aan de slag:

- Haal het vlees ongeveer 1 uur op voorhand uit de koelkast en laat het op een bordje rusten. Zo is het vlees na het bakken niet koud vanbinnen.

- Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het in de pan met boter of gril het op de BBQ . Het vlees moet vanbinnen rosé zijn. Belangrijk is dat U het vlees slecht 1 keer bakt per kant en dat U niet in het vlees prikt tijdens het bakken. Zo worden alle sappen in het vlees behouden en blijft het mals en sappig. Afhankelijk van de dikte van het vlees bakt U het ongeveer 2-3 minuten per kant. U kan ook steeds een kijkje nemen op onze tips van de chef pagina waar we U tips geven over hoe U de perfecte steak klaarmaakt.

- Haal het vlees van het vuur en laat even rusten op een bord onder aluminiumfolie.

- Maak ondertussen een dressing van de olijfolie en balsamico azijn. Je kunt eventueel ook alleen balsamico creme gebruiken. Snij de geroosterde tomaatjes in reepjes en rooster de pijnboompitjes even kort in de pan.

- Snijd het vlees in plakken  van ongeveer 1/2 cm en waaier ze over de borden. Garneer de rucola, krullen parmezaanse kaas, geroosterde tomaatjes en pijnboompitjes erover en maak af met wat dressing of balsamico creme. 

Tip van onze chef: serveer de tagliata met een aardappelgratin of met vers gebakken ciabattabrood

Buon appetito!

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.