Tortillacup met américain en rijst

Bereidingstijd : 30 minuten

Tortillacup met américain en rijst

Ingrediënten

2 eetlepels olie
500 gr pure américain
1 ui, gepeld en in halve ringen gesneden
1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
1 gele paprika, ontpit en in reepjes gesneden
1 blik kidney bonen of bruine bonen, gespoeld en uitgelekt
1 bokaal fajitasaus (of gepelde tomatenblokjes)
snuif komijn
paprikapoeder naar smaak
snuifje zout
400 gr gekookte rijst
8 Stand 'n Stuff Tortillas of platte tortillas
verse peterselie, vers gesnipperd

We krijgen regelmatig van onze klanten gerechten toegestuurd klaargemaakt met het vlees van deeleenkoe.be. Dit gerechtje gemaakt met américain werd ons toegestuurd door Cathy Van de Moortele en vonden we iets te lekker om voor onszelf te houden. Een vleugje Mexico op je bord....naast deeleenkoe.be nu ook deeleengerecht......smakelijk eten.

Hoe gaan we te werk?

-Verhit een pan op het vuur met wat olie.
-Bak het vlees rul.
-Voeg de uiringen en de paprikareepjes toe en laat ze meebakken.
-Doe de bonen en de fajitasaus (of tomatenblokjes) bij het vlees en laat alles zachtjes sudderen.
-Kruid met komijn, paprikapoeder en zout.
-Breek de rijst met je handen en roer hem onder de saus.
-Verwarm de tortilla's 30 sec in de microgolf. Schep de vulling in de tortilla bakjes en bestrooi met peterselie.

TIP

Je kan ook apart aardappelblokjes bakken en dan aan het vlees en de rest toevoegen. Laat de rijst dan weg.
Voeg wat gekookte wortelblokjes toe voor extra groentjes.
Serveer deze tortillacups met zure room, guacamole of looksaus.
Ik geef er ook graag een koolsla bij.
Deze Stand 'n Stuff Tortillas kan je kopen in de supermarkt. Vind je ze niet, neem dan de gewone Mexicaanse tortillas en rol ze met de vulling erin tot burrito's.

 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.