Varkenshaasje met spekjasje

Bereidingstijd : 1 uur

Varkenshaasje met spekjasje

Ingrediënten

- varkenshaasje
- 400 gr fijn gesneden spek (natuur)
- peper
- zout
- olijfolie
- tijm
- gedroogde peterselie

Maak het jezelf niet te moeilijk met de Feestdagen. Met dit gezmaaklijk te bereiden gerecht heb je nog tijd enoeg om te genieten van ee fris glaasje bubbels alvorens je gasten arriveren.

- Wrijf het varkenshaasje aan beide kanten in met zout, peper en eventueel tijm en/of kruidenkaas. 
- Laat je oven ondertussen opwarmen op 200 °C)  
- Neem een stukje keukenrol en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
- Zet een braadpan op het vuur en laat de boter smelten.
- Leg het varkenshaasje in de hete pan en schroei deze rondom dicht op een heet vuur zodat deze mooi krokant is. Niet te lang maar net voldoende zodat de buitenkant verkleurt. Dit duurt maximaal een minuut per kant want zo blijven de sappen in het vlees goed bewaard..
- Haal het varkenshaasje voorzichtig uit de pan en leg het in de ovenschaal. 
- Bestrooi nu weer met wat peper en zout.  
- Gebruik eventueel cocktailprikkers om de stukjes spek aan elkaar vast te maken tijdens het braden
- Besprenkel het varkenshaasje met wat olijfolie en strooi hier wat gedroogde peterselie overheen.
- Bak het varkenshaasje gedurende 15 minuten in de oven op 200 °C.
- Haal je varkenshaasje uit de oven en draai hem voorzichtig om. Vervolgens bak je het nog eens 15 minuten.
- Haal het vlees uit de oven en wikkel dit in aluminiumfolie om daarna gedurende 30 minuten te laten rusten op een bord. Snij daarna het vlees in schijfjes en serveer op een houten snijplank. Besprenkel nog met wat gedroogde peterselie voor een mooie presentatie

Tip van de chef : Serveer met verse frietjes en archiducsaus voor een extra feestelijke smaak.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.