Varkenskroontje

Bereidingstijd : 1 uur

Varkenskroontje

Ingrediënten

- varkenskroontje
- peper
- zout
- olijfolie

- Maak kruisgewijs enkele insnijdingen in de witte speklaag van de varkenskroon. Dit zorgt ervoor dat het vet kan tijdens het braden kan smelten en in het vlees kan dringen. Het vet hoef je niet op te eten, maar het zal voor extra smaak zorgen.
- Kruid de varkenskroon rondom rond met zout en vers gemalen peper. Wrijf gerust ook wat extra peper en zout in de insnijdingen.
- Druppel een beetje olijfolie over de varkenskroon en wrijf er de speklaag en de zijkanten mee in.
- Bak de varkenskroon gedurende ongeveer 35 minuten op 180°C. Zet nadien nog enkele minuten de ovengrill op, zodat de speklaag een mooi bruin kleurtje krijgt.
- Gebruik je meer of minder vlees? Reken een baktijd van ongeveer 2.30 minuten per 100 g vlees.
- Haal het vlees uit de oven, draai de varkenskroon om en verstop ze onder een vel aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat het sap in eht vlees kan dringen en zorgt voor een extra malse smaak.

Tip van de chef : Laat het vlees even lang rusten als de tijd dat het in de oven zat. Serveer met gratin dauphinois aardaappltjes en vers gestoomde groentjes

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.