Verse Guacamole

Bereidingstijd : 30

Verse Guacamole

Ingrediënten

3 avocado’s
2 eetlepels vers limoensap
1 fijngehakte rode ui
1 knoflookteentje (geperst)
2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes
zout en zwarte peper naar smaak
indien gewenst naar smaak: enkele druppels hete saus (tabasco) of een hete (jalapeno) peper: zaadjes verwijderen en de rest fijnhakken
1 grote, fijngehakte tomaat

Lekker bij enchilada, burrito of tortilla chips. Zeer makkelijk recept om zelf guacamole te maken in een blendertje of gewoon geplet met een vork.
Het belangrijkste ingredient voor dit recept zijn rijpe avocado’s, waarvan het vruchtvlees zacht genoeg is om makkelijk met een vork tot puree te pletten.
Ook belangrijk voor het behoud van de groene kleur en het schiften tegen te gaan is de tomaat niet mee te pletten doorheen de saus.
Om te bekomen dat de groene kleur nog mooier presenteert en behouden blijft kan men olijfolie toevoegen: mag wel maar hoeft helemaal niet want avocado op zich is al vet genoeg. 1 avocado (zonder vel en zonder pit) van 173 gram bevat 26.7 gram totaal vet waarvan 3.7 gram verzadigd vet. Hetzelfde totaal aan vet heb je al met 6 keer minder olijfolie: 28 ml waarvan 4.7 gram verzadigd vet. Dus voor een gezonde en even lekkere guacamole, laat je de olijfolie gewoon weg.
1. Snijd de drie avocado’s in de lengte door, klop een breed mes in de pit en draai met het mes zodat de pit loskomt. Lepel de avocado’s volledig leeg in een mengkom of in een vijzel.
2. Pureer de avocado met een vork (of stamp fijn in de vijzel) tot een romig mengsel zonder brokken. Je kan ook snel een blendertje gebruiken.
3. Voeg 2 eetlepels vers limoensap, de fijngehakte ui, het geperst knoflookteentje, 2 eetlepels gehakte verse koriander, zout en zwarte peper toe (naar smaak). Voor meer pit voeg je ook de pikante peper of de druppels tabasco toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar met een lepel.
4. Verwijder de zaadjes uit een tomaat, snijd het vruchtvlees in stukken en meng voorzichtig door de guacamole.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.