zelfgemaakte boomstammetjes van ons bomma

Bereidingstijd : 30 minuten

zelfgemaakte boomstammetjes van ons bomma

Ingrediënten

600 g deeleenkoe.be gehakt
100 g gemalen kaas 
1 ei (minstens)
3 eetlepels paneermeel (en wat extra om het gehakt in te rollen)
2 eetlepels gedroogde peterselie
boter
olijfolie
peper
zout

 

Tegenwoordig kopen de meeste mensen hun boomstammetjes kant en klaar maar onze bomma die maakt ze nog lekker zelf en dat doet ze zo......

Doe het gehakt in een mengschaal en plet het los met een vork. Voeg het ei toe, meng alles en beslis vervolgens hoeveel paneermeel je wil toevoegen. Dan wordt het vleesmengsel opnieuw iets steviger. Strooi de gemalen kaas erbij en meng. Kruid het mengsel met peper en eventueel wat zout. Rol porties van ongeveer 150 g gehaktmengsel tot stevige, dikke boomstammetjes. Zet ze in de koelkast en laat ze even opstijven.

Verwarm de oven voor tot 180°C. Vul een schaaltje met een bodem (gekruid) paneermeel en doe gedroogde peterselie in een tweede schaaltje. Druk de twee zijkanten van elk boomstammetje in de snippers peterselie. Rol ze vervolgens door het (gekruide) paneermeel. Smelt een klont boter in een hete braadpan. Voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de boomstammetjes gedurende ongeveer een halve minuut langs elke zijde. Blijf ze omdraaien tot het vlees een egaal goudbruin korstje heeft.

Leg de boomstammetjes op een kleine ovenschaal en gaar ze ongeveer 20 minuten in de hete oven van 180°C.

Heb je geen oven dan kan je de boomstammetjes ook bakken in de pan op een zacht vuur. Draai ze regelmatig om. Zo kan de korst niet verbranden en gaart het gehakt tot in de kern.

Controleer of de boomstammetjes gaar zijn tot in de kern.

Tip van de Chef : Serveer bij de boomstammetjes aardappelpuree of gekookte aardappelen en snijbbontjes met een sjalotje erdoor gemengd.

Smakelijk met de groetjes van de bomma.....

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.