Zelfgemaakte brochettes

Bereidingstijd : 40 minuten

Zelfgemaakte brochettes

Ingrediënten

1 kg rumsteak
2 rode paprikas
3 uien
boter
4 el olie
1,5 teen knoflook
3 takjes tijm 
2 blaadje laurier
1,5 dessertlepel paprikapoeder
peper
zout

 

Ben jij ook niet zo een fan van voorgemarineerd vlees dan kan je net zoals ons de marinade zelf maken want zelfgemaakte marinades zijn nog altijd de beste. Dit recept is gebasseerd op ongeveer 4-5 brochettes. Steek de barbecue maar aan.....smakelijk

Aan de slag:

Snij het vlees in blokjes. Snij de paprika in grote stukken en de uien in kwartjes. Snipper de knoflook, scheur het laurierblaadje in stukjes.

Maak een marinade van de olie, de gesnipperde knoflook, het paprikapoeder, de tijm en het in stukjes gescheurde blaadje laurier. Laat het vlees daarin 30 minuten marineren. Bak de paprika en uien beetgaar in een mengsel van boter en olie.

Dep het vlees droog. Rijg het op spiesjes, afgewisseld met stukken paprika en ui.

Grill de brochettes op de barbecue en serveer met groenten naar keuze. 

Tip van de chef: gebruik je houten satéstokjes laat ze dan ongeveer 2 uur op voorhand in koud water liggen zodat ze niet verbranden op de barbecue.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.