Zelfgemaakte Hamburger

Bereidingstijd : 30minuten

Zelfgemaakte Hamburger

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

650 g rundergehakt
275 g spek, doorregen
8 (zelfgemaakte) broodjes
1 ui
1 tomaat (in plakjes)
kropsla
½ ui, rode (in ringen)
uien (kant-en-klaar gefrituurd)
1 el tijm, verse (blaadjes)
olijfolie
35 ml sojasaus
10 ml worcestersaus
ketchup
mayonaise
½ kl peper, zwarte, uit de molen
snuifje zout

De Hamburger is afkomstig uit de Duitse stad Hamburg. Men bakte daar platgedrukte ballen gehakt vlees en serveerde die op ronde broodjes. Duitse emigranten namen deze eetgewoonte mee naar de Verenigde Staten, waar het Hamburger werd genoemd en de hedendaagse Hamburger is ontstaan. De Hamburger bestaat in verschillende vormen, maten en kwaliteiten maar de lekkerste en de gezondste maak je nog altijd zelf. Heel éénvoudig en super lekker.....

Bereidingswijze

-Pel en snipper de ui. Stoof ‘m met de tijm aan in wat olijfolie. Laat afkoelen.

-Doe het spek met de gestoofde ui in de keukenmachine en hak goed fijn.

-Meng met het rundergehakt, de soja- en worcestershiresaus, peper en zout. Vorm 8 hamburgers van  het mengsel en laat ze een halfuurtje opstijven in de koelkast.

-Bak de hamburgers in een hete pan of op de grillplaat.

-Leg ze tussen een (zelfgemaakt) broodje met wat sla, een plakje tomaat en rode uiringen. Werk af met gefrituurde  uitjes, ketchup en mayonaise. 

Hamburger weetje: De duurste en meest exclusieve hamburger ter wereld wordt dan weer geserveerd in "Wall Street Burger Shoppe" in New York. Voor deze 'luxe' burger van 175 dollar wordt vlees van Japanse Kobe runderen gebruikt, belegd met zwarte truffels, ganzenlever, Gruyère-kaas en eetbaar goud.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.