Zelfgemaakte vleeskroketten

Bereidingstijd : 3 uur

Zelfgemaakte vleeskroketten

Ingrediënten

selder, een halve ui, een halve wortel, kruidenboeket van tijm, laurier en peterselie, 2 eetlepels arachideolie
500gr soepvlees
25 g boter
30 g bloem
1 eidooier
½ dl room
1 eetlepel gehakte peterselie
peper en zout
2 eieren
broodkruim
bloem

 

Dit gerecht heeft een beetje voorbereiding nodig maar het resultaat is dan ook superlekker en een schot in de roos bij zowel de kinderen als bij de ouders. 

Aan de slag:

Eerst gaan we de bouillon maken. Verhit de olie in een ruime pot en bak het soepvlees op hoog vuur. Snij de groenten in grote stukken en voeg ze bij het vlees. Giet water over de stukken soeplvlees en laat 3 uur smoren op laag vuur. Haal alles door de zeef. Pocheer het vlees door en door gaar in de bouillon.
Haal het vlees uit de pan en haal de bouillon door de zeef. Je hebt 2,5 l bouillon nodig. Heb je niet genoeg, voeg dan water toe. 

De vulling:

Smelt de boter in een ruime pan en laat uitbruisen.
Voeg bloem toe en laat kort garen op hoog vuur.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het door en door gare soepvlees toe en roer met een keukenvork tot het vlees in draadjes is getrokken. Laat de saus enkele minuten op laag vuur koken.
Meng de room en dooier en voeg bij de massa. Breng op smaak met zout, peper en peterselie en stort de vulling in een ingevette schaal. Laat een nachtje rusten.

De kroketten maken: 

Snij de vulling in blokjes van ongeveer 30 g. Haal eerst door de bloem en paneer in eiwit en broodkruim.
Bak goudbruin in verse frituurolie en serveer met mosterd.

Tip van de chef: maak genoeg kroketten zodat U er steeds enkele in de diepvries kan bewaren.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.