Zuiderse balletjes in tomatensaus

Bereidingstijd : 40minuten

Zuiderse balletjes in tomatensaus

Ingrediënten

600 gr deeleenkoe gehakt
1 ajuin, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook uit de knijper
handvol verse peterselie, fijngehakt
enkele blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd
2 sneetjes brood zonder korst, geweekt in melk
250 gr ricotta
25 gr parmezaan
30 gr boter
3 el olijfolie
peper en zout

Voor de tomatensaus:

1 groot blik tomatenvlees in blokjes (800 gr)
1 ajuin, fijngesnipperd
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en fijngesnipperd
3 el olijfolie
peper en zout

Gehaktballetjes in de tomatensaus zijn altijd een schot in de roos. Deze variant gemaakt met deeleenkoe.be gehakt hebben we een zuiders tintje gegeven.....smakelijk.

Aan de slag:

Bereiding van de gehaktballetjes :

-Verhit 1 el olijfolie en fruit de ajuin glazig. Meng het gehakt + ajuin + kruiden + geweekt en uitgeknepen brood + ricotta + parmezaan. Draai balletjes van het gehakt.
-Verhit de overige olie + boter en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin. Baktijd is afhankelijk van de grootte van de balletjes.

Bereiding van de tomatensaus :

-Verhit 3 el olijfolie en fruit hierin de ajuin en paprika. Giet het tomatenvlees bij de ajuin, kruid met peper en zout en laat de saus een 20l minuten sudderen. Werk af met basilicum.
-Doe de gehaktballetjes + het braadvocht bij de tomatensaus, laat het geheel nog 5 minuten verder sudderen.


Tip van de chef:

De gehaktballetjes in tomatensaus kunnen met pasta of aardappelpuree geserveerd worden maar kunnen ook als een soort tapas gepresenteerd worden.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.