Vragen

Hier vindt U een antwoord op de meest voorkomende vragen. Heeft u echter toch nog een vraag, aarzel dan zeker niet om ons een e-mail te sturen via info[at]deeleenkoe.be. 

 • Wat is deeleenkoe.be?

  deeleenkoe.be is het allereerste 'crowdbutchering' platform in België waar mensen online een koe kunnen delen en op die manier (h)eerlijk en duurzaam vlees kunnen aankopen van dieren die met respect behandeld worden en pas geslacht worden als alle vlees verdeeld is. Als bedenkers van dit concept in België willen we onze klanten de mogelijkheid geven om op die manier de verspilling van vlees tegen te gaan en perfect te weten waar hun vlees vandaan komt. Ons advies luidt ‘niet meer, maar anders’ waarbij we niet willen aanzetten tot het eten van meer vlees maar wel tot het aanzetten van op een andere manier vlees eten. Vlees van lokale oorsprong, zonder verspilling, rechtstreeks van het veld op je bord en met respect voor het dier en de landbouwer. Wij werken samen met verschillende 'kleine' boeren die onze waarden van dieren op een respectvolle manier te kweken onderschrijven. Want (h)eerlijk duurt het langst

 • Hoe werkt deeleenkoe.be?

  Via de website deeleenkoe.be kan je samen met anderen een koe kopen. Van zodra de koe volledig verkocht is wordt ze in gelijke pakketten van ongeveer 10 kg verdeeld en gratis tot bij u thuis geleverd. De pakketten worden in porties vacuüm verpakt en op ieder pakket staat een etiket met de vleessoort zodat u er geen werk aan heeft en ze thuis makkelijk in de diepvries kan bewaren zonder verlies van kwaliteit. Het delen van een koe onder familie of vrienden is iets wat vroeger gebruikelijk was maar door de jaren heen verloren is gegaan. Door gebruik te maken van het internet hebben we deze traditie nieuw leven ingeblazen zonder dat u zelf op zoek moet gaan naar anderen om de koe te delen. Doordat we de koe pas verdelen als alle delen verkocht zijn kan u er bovendien 100 % zeker van zijn dat het vlees dat u thuis geleverd krijgt vers is en niet gemanipuleerd met bewaarmiddelen of andere producten die niet in vlees thuis horen. Onze pakketten worden gratis bij u thuis geleverd in een gekoelde box doorheen gans België, Nederland (excl. Waddeneilanden) en het Groot Hertogdom Luxemburg.....Eenvoudig en (h)eerlijk.

 • Hoe weet ik zeker dat het vlees eerlijk en duurzaam is?

  Iedere koe heeft een uniek oornummer dat u kan terugvinden in het paspoort van de koe. Op die manier kan u perfect traceren waar de koe vandaan komt. Indien u dit wenst kan u steeds, op afspraak, een bezoekje brengen aan de boerderij waar onze koeien worden gekweekt. Op die manier kan u met eigen ogen zien dat onze dieren met respect behandeld worden.

 • Hoeveel vlees en welk vlees zit er in een pakket?

  U kan in principe de samenstelling van uw pakket grotendeels zelf bepalen. Ieder pakket bestaat uit minstens 10kg puur rundsvlees.  Een standaardpakket bestaat uit +/-1kg rosbief, +/-1kg rumsteak, +/-1kg entrecote, +/-1kg stoofvlees, +/-1kg hamburgers, +/-1kg gehakt, +/-1kg américain, +/-1kg soepvlees, +/-1kg gepelde biefstuk 1ste keus en +/-1kg gepelde biefstuk 2de keus. Heeft u bijvoorbeeld liever gehakt ipv soepvlees of liever hamburgers ipv rosbief dan kan u dit steeds vermelden op het bestelformulier en dan versnijden wij het vlees graag anders voor u. Alles is in principe mogelijk, van rosbief kunnen we gehakt draaien of hamburgers maken, van américain kunnen we extra worsten maken, etc. Dus u vraagt, wij draaien. Al het vlees in het pakket is 100% puur vlees zonder toevoegingen of additieven die niet in vlees thuis horen. De américain in het pakket is zuiver gehakte biefstuk die bestaat uit 100% rundvlees. Deze kan oa gebruikt worden om een lekkere steak tartare of magere hamburgers te maken. De verschillende vleesproducten worden verpakt per portie zodat U ze gemakkelijk  in de diepvries kan bewaren. U kan echter ook kiezen om ieder stuk vlees apart te laten verpakken of volgens uw wensen. De porties zijn standaard als volgt verdeeld: 
  -Hamburgers, rumsteak, biefstuk en entrecote worden verpakt per 2 of 3 stuks. 
  -Gehakt en américain worden verpakt per 1kg.
  -Soepvlees, stoofvlees en rosbief wordt verpakt per 1kg.
  De tevredenheid van onze klanten is voor ons heel belangrijk dus indien u specifieke wensen hebt over de verpakking van uw vlees dan kan u ons dit steeds melden via het bestelformulier en dan houden we daar rekening mee bij het samenstellen van uw pakket.

 • Hoe kan ik bewust vlees eten?

  Als landbouwer maak je de keuze, ofwel ga je voor massa om de goedkoopste te zijn ofwel ga je voor kwaliteit en ambacht om de beste te proberen zijn maar goedkoop en kwaliteit gaan meestal niet samen. Als consument is dit hetzelfde. eet gerust een beetje minder vlees en las enkele dagen per week zonder vlees in maar als je het eet, eet dan vlees van lokaal gekweekte dieren die met respect zijn grootgebracht en waarbij de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn werk zodat ook hij kan blijven investeren in het welzijn van zijn dieren en zijn gezin. Een eerlijke prijs is ook meteen de garantie dat het vlees op uw bord niet gemanipuleerd is met allerlei additieven of toevoegingen die niet in vlees thuis horen maar enkel aan het vlees worden toegevoegd om het zwaarder, dus goedkoper, te maken. Vlees is geen alledaags product en in de tijd van onze grootouders was dit een luxeproduct dat naar waarde werd geschat. Bij deeleenkoe.be denken we daar net zo over vandaar dat ons vlees de smaak en de kwaliteit heeft zoals vroeger. Vandaag wordt vlees maar al te vaak gebruikt als lokmiddel tussen supermarkten om de goedkoopste te zijn en klanten te lokken met alle gevolgen vandien voor de dieren en voor de kwaliteit van het vlees. Iets om over na te denken als men een advertentie ziet van 1kg kopen, 1kg gratis. Iemand heeft de prijs van deze 1kg gratis betaald en wij weten wie het is....de boer en het dier. 'Geniet, maar eet met mate' is een slogan die volgens ons op iedere advertentie voor vlees zou mogen komen en dan is er nog hoop dat we terug het (h)eerlijke vlees eten zoals uit grootmoeders tijd. Heerlijk en eerlijk, zowel voor u, het dier, de boer en de natuur.

 • Zitten er toevoegingen in het vlees?

  De ingrediëntenlijst van ons vlees is heel eenvoudig te onthouden, 100% vlees. Al het vlees dat u koopt via deeleenkoe.be bestaat uit 100% vlees zonder toevoeging van water of andere hulpstoffen (eieren, gluten, lactose, glucose, paneermeel, ...). Wanneer u het vlees met kruiden wenst te ontvangen dan werken wij enkel met een natuurlijke kruidenmengeling van o.a. zout, peper, muskaatnoot en foelie en bedraagt het percentage kruiden in uw vlees minder dan 2%. Bij de gyros en de brochetten in het combipakket zitten verse ajuin en paprika toegevoegd en verder niks. U kan op het bestelformulier ook aanduiden dat u het vlees zonder kruiden of paprika en ajuin wenst te ontvangen en dan voorzien wij dit zo bij uw pakket. Eerlijk en heerlijk dus. Wanneer u het vlees zonder kruiden vraagt dan zijn enkel de worsten en de hamburgers nog lichtjes bijgekruid omdat u deze thuis zelf niet kan bijkruiden; Indien u dit ook niet wenst dan kan u dit steeds vermelden op het bestelformulier.

 • Waarom moet ik 2 weken wachten alvorens ik mijn vlees thuis geleverd krijg?

  Het unieke aan het concept van deeleenkoe.be is dat het dier pas geslacht wordt als alle vlees verkocht is. Op die manier worden de dieren niet onnodig geslacht en is er geen verspilling van vlees. Nadat het dier verdeeld is wordt het vlees gerijpt gedurende 1 week en daarna versneden en verpakt volgens de wensen van onze klanten. Dit hele proces duurt ongeveer 2 weken. Het vlees dat u thuis geleverd krijgt is dus maximum 2 dagen ervoor versneden en verpakt en gegarandeerd 100% vers. Dit is de reden waarom we de leverdatum pas kunnen meedelen éénmaal de koe op 100% staat en alle delen verkocht zijn. Alleen op die manier kan u er zeker van zijn dat het vlees dat u thuis geleverd krijgt 100% vers is en verdeeld is volgens het concept van crowdbutchering.

 • Kan ik kiezen welk vlees er in mijn pakket zit?

  Onze pakketten zijn zo samengesteld dat iedereen hetzelfde vlees krijgt en dezelfde hoeveelheid. Op die manier kunnen wij echt alle vlees van het dier gebruiken en is er geen verspilling van het vlees. De enige delen die je apart kan bestellen zijn de filet pur, de tong en de lever. Dit heeft te maken met het feit dat er uit 1 dier slechts een beperkte hoeveelheid kan worden gehaald en dus te klein is om onder iedereen te verdelen. Indien u dit deel extra wil bestellen dan kan u dit aanvinken op het online bestelformulier en dan voorzien wij dit in uw pakket.

 • Uit hoeveel delen bestaat een koe?

  Iedere koe bestaat uit ongeveer 30 tot 35 delen. Dit wil zeggen dat van zodra de laatste persoon een deel heeft aangekocht de teller op 100% staat en de koe verdeeld wordt.

 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat de koe sneller verdeeld is?

  U kan ons verhaal delen met vrienden en familie of samen met enkele vrienden een koe kopen. Op die manier is de koe sneller verkocht en ontvangt u uw vlees sneller.

 • Waarom is het vlees van deeleenkoe.be duurzaam?

  Het vlees dat U koopt via deeleenkoe.be is onbehandeld en niet opgespoten met water of gemanipuleerd met andere producten. Ons vlees is puur rundsvlees rechtstreeks van het veld op je bord. Onze dieren hebben een goed leven en worden met respect behandeld. Ze kunnen vrij rondlopen op een onbespoten weide en eten onbemest gras. U kan gerust, op afspraak, de boerderij waar de dieren worden gehouden bezoeken zodat u met eigen ogen kan zien dat het vlees dat u bij ons koopt duurzaam en (h)eerlijk is.

 • In hoeveel delen wordt de koe verdeeld?

  Dit hangt sterk af van het gewicht van de koe. De koe wordt in gelijke pakketten van 10kg verdeeld. Op die manier kunnen we de prijs laag houden en past het vlees in een normale diepvries. Het concept van een koe te delen met vrienden of familie is iets wat al gedurende eeuwen bestaat. Door onze manier van werken hoef je echter geen tientallen kilo's vlees op te slaan en kan je steeds genieten van vers vlees. Wanneer je stilaan aan het einde van je vleesvoorraad bent kan je gewoon een nieuw deel bestellen en ben je gegarandeerd van de kwaliteit van uw vlees.

 • Hoe groot is een vleespakket en past het in mijn diepvries?

  Het vlees wordt in porties verpakt. Op die manier past het vlees in het vak van een normale diepvries. Een 'happy single' pakket neemt ongeveer een halve lade in beslag.

 • Hoe lang kan ik het vlees in mijn diepvries bewaren?

  Ons vlees bevat geen toegevoegd water dus daarom blijft de kwaliteit gegarandeerd als U het invriest. Wij raden onze klanten echter aan om het vlees niet langer dan 9 maanden in de diepvries te bewaren alvorens consumptie. Voor de vleessoorten die bestaan uit gemalen vlees zoals bv gehakt en hamburgers adviseren wij om deze niet langer dan 6 weken in de diepvries te bewaren. Dit is een aanbeveling want omdat deze luchtdicht verpakt zitten kan U deze zonder problemen gedurende meerdere maanden in een goed werkende diepvries bewaren bij een temperatuur van minstens -18 graden celcius zonder verlies van kwaliteit.

 • Hoe lang doe ik met een vleespakket?

  Het antwoord op deze vraag is natuurlijk afhankelijk van het aantal keren U vlees eet per week. Ervan uitgaand dat U 2 vleesmaaltijden per week eet dan heeft U een vleesvoorraad voor ongeveer 3 maanden.

 • Kan ik meerdere pakketten tegelijk bestellen?

  U kan zoveel pakketten bestellen als U zelf wil. Wij raden onze klanten echter aan om een niet te grote hoeveelheid vlees in de diepvries op te slaan. Het is beter om meerdere keren per jaar een pakket te bestellen want zo bent U 100% zeker van de kwaliteit van uw vlees.

 • Wat bedoelen jullie met bewust met vlees omgaan?

  Het unieke aan het concept van deeleenkoe.be is dat het dier pas geslacht wordt als alle vlees verkocht is. Op die manier is er dus geen verspilling en worden de dieren niet onnodig geslacht. Ongeveer 30% van alle vlees dat in de supermarkt of bij de slager aangeboden wordt belandt achteraf in de afvalcontainer omdat het niet verkocht geraakt. Door onze manier van werken worden alle delen van de koe gebruikt en is er geen verspilling. Zelfs de beenderen  en de huiden van de dieren worden gebruikt in de lijmindustrie en de lederindustrie.

 • Van waar komen jullie koeien en wat krijgen ze te eten?

  De landbouwers waar wij mee samenwerken ondergaan een strenge selectieprocedure alvorens ze op onze leverancierslijst terecht komen.  Zo is het belangrijk dat de dieren op een natuurlijke manier gevoed worden, vrij kunnen rondlopen op een onbespoten weide en geen preventieve antibiotica toegediend krijgen. Wij werken steeds op een eerlijke manier samen met onze leveranciers zonder hen onder constante prijsdruk te plaatsen want wij zijn er van overtuigd dat de manier waarop we met hen samenwerken ook de manier is waarop onze dieren worden behandeld, nl. goed en eerlijk. Op die manier kan U er zeker van zijn dat U kwaliteitvlees koopt bij deeleenkoe.be. Onze dieren eten onbespoten gras en wanneer ze in de stallen staan kunnen ze steeds beschikken over vers water en worden ze bijgevoerd met een natuurlijke, zelfgemaakte, mengeling van granen, pasta en aardappelen gemengd met olijfolie en kokosmelk (coco d'olive). Deze manier van voederen is uniek in België en dit, samen met het feit dat onze dieren respectvol behandeld worden, is 1 van de redenen waarom ons vlees zo heerlijk mals en vol van smaak is. 

 • Welk ras zijn de koeien?

  Bij deeleenkoe.be kan u kiezen tussen vlees van het West-Vlaamse Rode ras, Limousin, Blonde d' Aquitaine of het Belgische Wit-Blauwe ras. Onze dieren zijn allemaal tussen de 4 en 6 jaar oud, van het vrouwelijke geslacht en hebben minstens 1 keer gekalfd omdat dit de beste vleeskwaliteit geeft. Dit gecombineerd met het feit dat onze dieren op een natuurlijke manier worden groot gebracht en de tijd hebben om te grazen in de weide zorgen ervoor dat het vlees een unieke smaak heeft en supermals is. 

 • Maken jullie de pakketten zelf?

  Alles gebeurt in eigen beheer in ons eigen ambachtelijk atelier, alleen zo kunnen wij waken over de kwaliteit van ons product. Wij kweken zelf dieren op onze boerderij of we kopen zelf de koeien aan bij de landbouwer en stellen zo zelf de pakketten samen. Het dier wordt door onze eigen ambachtelijke slager versneden en verdeeld in gelijke pakketten. Op die manier behouden wij de volledige controle over de kwaliteit van ons product en kunnen wij U 100% garanderen dat er op een respectvolle manier met onze dieren wordt omgegaan.

 • Kan ik aparte delen van de koe bestellen?

  De enige delen van de koe die je apart kan bestellen zijn de filet pur, de tong en de lever. Dit heeft te maken met het feit dat je maar een beperkte hoeveelheid van deze delen uit het dier kan halen en de hoeveelheid dus te klein is om dit onder iedereen te verdelen.  U kan ons gerust een email sturen op info[at]deeleenkoe.be indien U deze delen van de koe wenst bij te bestellen. Let wel, U kan deze delen enkel bestellen indien U reeds een deel van de koe gekocht heeft en op basis van beschikbaarheid.

 • Is rood vlees eten niet schadelijke voor de gezondheid?

  In kleine hoeveelheden is rood vlees absoluut niet schadelijk voor uw gezondheid. U kunt dus met een gerust hart van uw biefstuk genieten. Rood vlees is een waardevolle bron van diverse voedingsstoffen als eiwitten, ijzer, zink, en vitamine B1, B2, B6 en B12. Deze voedingsstoffen kunt U echter ook uit andere voeding halen zoals vis, noten, eieren, groente en fruit. Rood  vlees is dus absoluut niet schadelijk zolang U maar voldoende varieert door bijvoorbeeld 3 keer per week vlees te vervangen door een andere voedingsstof. Eet bijvoorbeeld 1 à 2 keer per week vis, 1 à 2 keer per week gevogelte en 1 à 2 keer per week vegetarisch. U kan op onze website enkele lekkere gerechtjes en tips terugvinden om uw vlees op een correcte manier te bereiden evenals enkele alternatieve gerechten zonder vlees.

 • Hoe lang duurt het alvorens ik mijn vleespakket thuis geleverd krijg?

  De koe wordt pas verdeeld vanaf het moment dat ze volledig verkocht is. Vanaf het moment dat de koe op 100% staat wordt deze door ons naar het slachthuis gebracht en verdeeld in gelijke pakketten. Ongeveer 2 weken nadat de koe verdeeld is wordt ze bij U thuis geleverd. U kan kiezen tussen levering op vrijdag of op zaterdag en we sturen U op voorhand een bericht wanneer we bij U langskomen. Omdat we zonder verlies werken en we dus alle vlees van de koe verdelen kan het soms voorkomen dat uw pakket vroeger geleverd wordt dan 2 weken. Dit heeft te maken met het feit dat we de pakketten die niet tijdig betaald zijn doorschuiven naar de volgende klant. Ook kan het gebeuren dat we merken dat er uit een koe meer pakketten kunnen worden gehaald dan initieel gedacht waardoor we de levering van de eerstvolgende klanten van de volgende koe naar voor kunnen schuiven. U krijgt dus in feite een deel van de koe die voorheen online stond. Deze koe komt van dezelfde boerderij en heeft dezelfde kwaliteit en traceerbaarheid. Want (h)eerlijk duurt het langst.

 • Hoe kan ik mijn vleespakket betalen en is dit veilig?

  Nadat wij uw bestelling ontvangen hebben krijgt U automatisch een email met daarop de betalingsgegevens. U kan betalen via bankoverschrijving of online met Bancontact/Mister Cash/iDeal/Sofort via onze beveiligde betaallink. Uw betaling wordt via een beveiligde betaallink verwerkt en uw gegevens worden door ons niet opgeslagen of doorverkocht aan derden. Bovendien is deeleenkoe.be houder van het BeCommerce kwaliteitslabel.  Het BeCommerce kwaliteitslabel toont aan dat wij de Belgische wetgeving en de BeCommerce Label Code respecteren en dat deeleenkoe.be gecertificeerd werd door een onafhankelijke organisatie, met name Bureau Veritas, op punten zoals klantenservice en kwaliteit. Op die manier kan U er zeker van zijn dat uw aankoop in het volste vertrouwen kan verlopen.

 • Waarom claimen jullie dat jullie vlees zoveel beter smaakt dan het vlees dat men in de supermarkt kan kopen?

  De productie van ons vlees heeft gedurende de jaren een enorme overgang meegemaakt van een puur ambachtelijke bereiding tot een meer machinale vorm. Bij deeleenkoe.be gaan we op een oude ambachtelijke manier om met ons vlees en dat proef je. Zo wordt ons vlees nog met de hand versneden, niet gemanipuleerd en wordt er geen water aan toegevoegd. Bij ons koop je puur rundsvlees zoals het vroeger was van vrouwelijke runderen die minstens 4 jaar op een onbespoten weide hebben kunnen grazen en op een natuurlijke manier zijn grootgebracht. Daarnaast waken wij er streng over dat onze dieren met respect behandeld worden. Wij werken enkel samen met landbouwers die dezelfde normen en waarden nastreven voor hun koeien want een koe die met respect behandeld wordt dat proef je op je bord. Door de kleinschaligheid van ons bedrijf en het rechtstreekse contact met de boer weet je perfect welk vlees je in huis haalt, waar het dier vandaan komt en wat er op jouw bord terecht komt. Ons vlees is 100% natuurlijk en ook geschikt voor personen met gluten, eieren of lactose intolerantie omdat het geen toevoegingen bevat. 

 • Is dit niet allemaal te duur?

  Vergelijk gerust eens de prijzen van rundsvlees bij jou in de lokale supermarkt of beenhouwer en je zal zien dat vlees van deeleenkoe.be niet noodzakelijk duurder hoeft te zijn. We streven ernaar om onze klanten de hoogste kwaliteit aan te bieden en de boeren waar we mee samenwerken een eerlijke prijs te betalen voor hun werk. Door alles in eigen beheer te doen kunnen we een eerlijke prijs aanbieden. Bovendien brengen wij jouw vleespakket gratis tot bij U thuis, vacuüm verpakt en in porties verdeeld die je rechtstreeks in de diepvries kan steken zonder extra werk. Vlees van deeleenkoe.be is niet dus alleen heerlijk maar ook eerlijk.....

 • Hoe kan ik jullie contacteren?

  Wij houden van eerlijk, open en direct dus voor vragen of opmerkingen kan U ons steeds een mailtje sturen naar info[at]deeleenkoe.be. Wij staan erop om uw email nog dezelfde dag te beantwoorden.

 • Is jullie vlees glutenvrij?

  Ons vlees is 100% glutenvrij. Er zit geen paneermeel of broodkruim in het gehakt of in de hamburgers omdat er geen vocht wordt toegevoegd aan ons vlees. De samenstelling van ons vlees bestaat uit 100% vlees. De hamburgers zijn als volgt samengesteld: 95% rundsvlees, 5% varkensvlees en hamburgerkruiden (Rejo). Het gehakt bestaat uit 80% rundsvlees, 20% speksnijlingen en wordt lichtjes bijgekruid met een zelfgemaakte mengeling van zout, peper, nootmuskaat en foelie (de gedroogde zaadmantel van de nootmuskaat).Verder is het vlees 100% puur natuur en duurzaam en vrij van melkproducten of andere toevoegingen die niet in vlees thuis horen. Indien U dit wenst dan kan U ervoor kiezen om het vlees zonder kruiden te ontvangen. Enkele de worsten worden dan voorzien van een lichte, natuurlijke kruiding en de rest van het vlees is 100% natuurlijk zonder kruiden zodat U dit thuis zelf kan bijkruiden naar uw eigen smaak.

 • Verkopen jullie ook cadeaubonnen om te schenken aan vrienden of familie?

  Ja dat kan. U kan de cadeaubon oline reserveren en dan sturen wij U deze per post of per e-mail toe. We leveren het deel van de koe uiteraard gratis aan huis. Heel makkelijk en bovendien super origineel.

 • Worden jullie dieren verdoofd geslacht?

  Al het vlees in uw pakket is 100% afkomstig van dieren die verdoofd geslacht worden. Het is zo dat ons vlees enkel op bestelling geleverd wordt en wanneer U uw deel van de koe reserveert dit dier nog gewoon buiten in de weide loopt. Wij steunen dan ook ieder initiatief dat het onverdoofd slachten van dieren wil verbieden. In afwachting van een officieel label hebben we bij deeleenkoe.be VERS geïntroduceerd, wat staat voor VERdoofde Slacht. Ons eigen label dat U de garantie geeft dat het vlees in uw pakket afkomstig is van een dier dat verdoofd geslacht is. Geniet dus met een gerust hart (af en toe) van uw (h)eerlijk stukje vlees......

 • Wat is een Happy Single proefpakket?

  Onze Happy Single proefpakket zijn dezelfde pakketten als een gewoon deel van de koe maar dan de helft zo groot. Deze pakketten zijn bedoeld voor diegene die een iets kleinere diepvries hebben, alleen wonen of gewoon minder vlees eten. Alle vleessoorten zitten per stuk verpakt in een vacuüm verpakking en worden vers bij U thuis geleverd zodat U ze zonder extra moeite in de diepvries kan bewaren. De kwaliteit en de service zijn dezelfde als onze andere pakketten maar de hoeveelheid is gewoon een beetje kleiner.

 • Ik heb een Happy Single proefpakket gereserveerd maar de teller van de koe is niet vooruit gegaan.

  Dat klopt, U zal de teller van de koe pas zien opschuiven als iemand anders een proefpakket besteld. Dit heeft te maken met het feit dat het proefpakket in feite bestaat uit een half deel van de koe. Wanneer het tweede deel gereserveerd is dan gaat de teller vooruit. Uiteraard hebben we uw deel van de koe gereserveerd voor U en zal U uw pakket gewoon gratis thuis geleverd krijgen wanneer de koe op 100% staat. 

 • Hoe krijg ik mijn vlees thuis geleverd?

  Het vlees wordt vers (niet ingevroren) en gekoeld bij U thuis geleverd. Al het vlees is per soort verpakt in een vacuüm verpakking zodat U het makkelijk in de diepvries kan bewaren. Het vlees wordt getransporteerd in een gekoelde foodbox met daarin een sensor die de temperatuur van het vlees in de gaten houdt zodat het steeds onder de vereiste 4 graden Celcius blijft. Bij aankomst haalt de chauffeur de foodbox uit de bestelwagen en neemt de doos met daarin het vlees eruit om dit aan U af te geven. De koelbox komt terug tot bij ons om te hergebruiken Op die manier proberen we ervoor te zorgen om onze pakketten met zo weinig mogelijk afval aan huis te leveren.

 • Kan ik het soepvlees in mijn pakket niet vervangen door iets anders?

  Dat kan zeker, wat we dan doen is het soepvlees verwerken tot gehakt. Uit 1kg soepvlees kunnen we ongeveer 700gr gehakt halen dus indien U dit wenst dan volstaat het om dit te vermelden op uw bestelformulier en dan voorzien wij dit zo in uw pakket.

 • Kan ik het vlees ook niet gekruid ontvangen?

  Dat kan. Op het online bestelformulier heeft u de mogelijkheid om het vakje aan te vinken waarmee U aangeeft dat U het vlees ongekruid wenst te ontvangen. Alle vlees wordt dan zonder kruiden voor U klaargemaakt en zo geleverd. Het enige vlees dat we wel nog lichtjes bijkruiden zijn de hamburgers en de worsten omdat U deze thuis niet zelf kan kruiden. Indien U deze ook zonder kruiden wenst te ontvangen dan kan U dit vermelden op het bestelformulier.

 • Hoe kan ik het vlees het best ontdooien?

  Het vlees in uw pakket bevat geen water of andere additieven dus door het in te vriezen zal het niks van zijn kwaliteit verliezen. Het beste is om het vlees rustig te laten ontdooien in een kom met water op kamertemperatuur. U legt het vlees in de gesloten verpakking in een kom met water en ongeveer 1 uur later is het vlees volledig ontdooid. Dit is de meest veilige manier om het vlees te ontdooien nadat U het hebt ingevroren.

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN PROMOTIES EN NIEUWTJES VIA ONZE ‘KOEIENPOST'.