Nog een vraag?
Bekijk onze veel gestelde vragen

Nog geen antwoord gevonden?
Laat het ons weten via het contactformulier en we helpen u graag verder.

Algemene werking van Couvert

Wat is Couvert?

Couvert is het allereerste crowdbutcheringplatform van België. Dat wil zeggen dat we het mogelijk maken om het vlees van een dier te delen met anderen. Zo willen we in eerste instantie vleesverspilling buitenspel zetten, maar ook de oude traditie van vlees delen met elkaar nieuw leven in blazen. Omdat het de kwaliteit méér dan ten goed komt. Couvert brengt het bestaande deeleenkoe.be, koopeenkip.be, deeleenvarken.be en deeleenschaap.be samen onder één noemer, via één overzichtelijk platform. 

Hoe werkt Couvert?

Het is vrij simpel. In ons aanbod vind je koe, kip, varken en schaap terug. Van iedere diersoort hebben we verschillende rassen ter beschikking. Hetgeen ons uniek maakt, is dat elk dieren op het moment dat je er een deel van bestelt nog rondloopt in de wei. Pas wanneer de teller op 100% komt te staan, wordt het dier geslacht. Wij laten het vlees rijpen en op smaak komen, verdelen alles in gelijke pakketten en leveren het vervolgens gekoeld én vacuüm verpakt bij jou thuis.

Waar is Couvert gesitueerd?

Overal en nergens zou wel het antwoord kunnen zijn. Omdat we eigenlijk samenwerken met boeren die verspreid in België hun fantastische werk doen. Zo lopen onze Angus runderen meestal op gras in de Ardennen omdat ze daar veel langer kunnen op de weide lopen. Net zoals onze kippen eigenlijk. Daar hebben ze de ruimte om lekker buiten op gras te scharrelen wat soms in Vlaanderen niet het geval is. 

Ons atelier waar wij alles zelf verwerken zit dan weer in het Noorden van West-Vlaanderen... daar waar meer varkens dan mensen wonen, weet je wel... 

Wij coördineren alles vanuit ons kantoor in het centrum van Kortrijk omdat we daar veel leuke mensen verzamelen die helpen om ons verhaal te vertellen. Maar de heimat, of de maatschappelijke zetel zoals ze dat zo mooi noemen ligt dan weer in Deerlijk waar ikzelf, Bert van Couvert woon... 

We leveren bovendien je pakket gekoeld aan huis eender waar in België, Nederland en Luxemburg. 

Kan ik kiezen welk vlees er in mijn pakket zit?

Onze pakketten komen met een vaste inhoud. Er zijn slechts een aantal stukken vlees per dier dus is het zaak om al die stukken gelijk te verdelen over de kopers. Stukken waar er simpelweg te weinig van zijn om gelijk te kunnen verdelen kunt u wel apart bijbestellen. Denk dan aan filet pur, koeientong, lever, varkenshaasje, varkenswangetjes en ribbetjes.

Kan ik weten hoelang ik op een pakket moet wachten?

Dat is het enige wat we helaas niet kunnen voorspellen. Aangezien we het vlees pas kunnen versnijden als de teller op 100% staat, kunnen we nog niet meteen meegeven wanneer uw pakket geleverd zal worden. Wat we wel proberen te doen is een verwachte leveringsdatum bij elk dier zetten dat we online aanbieden. We proberen er alles aan te doen om dat zo goed mogelijk in te schatten. Door onze ervaring lukt dat de laatste tijd wel aardig. 

U wordt uiteraard wel op tijd op de hoogte gebracht over de definitieve leveringsdatum. 

Zitten er toevoegingen in het vlees?

De ingrediëntenlijst van ons vlees is heel eenvoudig te onthouden, 100% vlees. Al het vlees dat u koopt via couvert.be bestaat uit 100% vlees zonder toevoeging van water of andere hulpstoffen (eieren, gluten, lactose, glucose, paneermeel, ...).

Wanneer u het vlees met kruiden wenst te ontvangen dan werken wij enkel met een natuurlijke kruidenmengeling van o.a. zout, peper, muskaatnoot en foelie en bedraagt het percentage kruiden in uw vlees minder dan 2%. Bij de gyros en de brochetten in het combipakket zitten verse ajuin en paprika toegevoegd en verder niks. Wij gebruiken bij de gyros een droge kruiding en geen vochtige marinade.

U kan op het bestelformulier ook aanduiden dat u het vlees zonder kruiden wenst te ontvangen en dan voorzien wij dit zo bij uw pakket. Eerlijk en heerlijk dus. Wanneer u het vlees zonder kruiden vraagt dan zijn enkel de worsten en de hamburgers nog lichtjes bijgekruid omdat u deze thuis zelf niet kan bijkruiden; Indien u dit ook niet wenst dan kan u dit steeds vermelden in het veld opmerkingen bij de checkout. 

Hoelang doe ik met een vleespakket?

Dat hangt natuurlijk af van hoe vaak je vlees eet per week en in welke proporties dat gebeurt. Een standaardpakket bedraagt 10kg vlees. Ervan uitgaand dat je 2 vleesmaaltijden per week eet, dan kun je zo’n 3 maanden genieten van een pakket.

Kan ik meerdere pakketten tegelijk bestellen?

Dat kan zeker. Hou er echter wel rekening mee dat je het vlees geen jaren in je diepvries mag laten zitten. Wij gebruiken geen toevoegingen of bewaarmiddelen en raden onze klanten altijd aan om het vlees ( vooral gehaktproducten ) niet langer dan 3 maanden in de diepvries te laten zitten. De houdbaarheidsdatum staat ook telkens op de verpakking, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Voor steak en zo is dat uiteraard langer. ( 9 maand )

Maken jullie de pakketten zelf?

Wanneer het werk van de boer erop zit en het dier op 100% staat, nemen wij het over. Het vlees wordt versneden in ons atelier. Daarna verpakt de slager alles in een vacuüm verpakking en stopt hij het in gelijk verdeelde pakketten. Klaar om gekoeld aan huis geleverd te worden.

Wat bedoelen jullie met bewust met vlees omgaan?

Bij Couvert staan we voor heerlijke vleescomnsumptie. Ongeveer 30% van het vlees in supermarkten of slagerijen belandt in de vuilnisbak. Daarom ontwikkelde Couvert een concept om verspilling van vlees tegen te gaan. Wij slachten pas als al het vlees al verkocht is. Ook gebruiken we geen water bij het verwerken van ons vlees. Zo houden we onze ecologische voetafdruk beperkt, maar kunnen we toch nog genieten van een (h)eerlijk stukje vlees. 

Hoe kan ik mijn vleespakket betalen?

Je kunt je pakket online betalen via Bancontact, iDeal en payconiq. We leggen via een andere vraag uit waarom we op dit moment geen maaltijdcheques kunnen aanvaarden. 

Verkopen jullie cadeaubonnen?

Jazeker, op onze site is het mogelijk om een cadeaubon aan te kopen. Je kunt die online reserveren, waarna we die per post of per e-mail aan jouw bezorgen. We noemen het ook al wel eens een koe-do-bon. 

Hoe kan ik het vlees het best ontdooien?

Aangezien het vlees vacuüm verpakt is en zonder water of andere additieven is versneden blijft de kwaliteit van je vlees uitstekend. De beste manier om het vlees te ontdooien, is door het vlees in zijn vacuüm verpakking in een kommetje met lauw water te leggen. Binnen het uur is het vlees volledig ontdooid. 

Waarom staat er overal +/- bij de gewichten

Wij werken op een ambachtelijke wijze waardoor we niet op de gram juist kunnen garanderen hoeveel elk stuk apart weegt. Wij willen jullie zoveel mogelijk info geven over hoeveel er in een pakket zit. Maar aangezien dat soms moeilijk is geven we hierbij ook toe dat het gewicht per stukje vlees kan afwijken. Of dat je eens een hamburger meer of minder zal vinden in je pakket. 

Maar neem het van ons aan. Het totaalgewicht in je pakket zal altijd enkele grammen meer zijn... 

Is jullie vlees glutenvrij

Ons vlees is 100% glutenvrij. Er zit geen paneermeel of broodkruim in het gehakt of in de hamburgers omdat er geen vocht wordt toegevoegd aan ons vlees. De samenstelling van ons vlees bestaat uit 100% vlees. De hamburgers zijn als volgt samengesteld: 95% rundsvlees, 5% varkensvlees en hamburgerkruiden (Rejo). Het gehakt bestaat uit 80% rundsvlees, 20% speksnijlingen en wordt lichtjes bijgekruid met een zelfgemaakte mengeling van zout, peper, nootmuskaat en foelie (de gedroogde zaadmantel van de nootmuskaat). De gyros en de brochettes bevatten een droge kruidenmengelen en geen marinade omdat er geen overtollig vocht in ons vlees zit die de marinade dan moet gaan verdoezelen. 

Verder is het vlees 100% puur natuur en duurzaam en vrij van melkproducten of andere toevoegingen die niet in vlees thuis horen. Indien U dit wenst dan kan U ervoor kiezen om het vlees zonder kruiden te ontvangen. Enkele de worsten, hamburgers en gyros worden dan voorzien van hun lichte, natuurlijke kruiding en de rest van het vlees is 100% natuurlijk zonder kruiden zodat U dit thuis zelf kan bijkruiden naar uw eigen smaak. Deze kruiding doen wij als basis natuurlijke kruiding. 

Wens je helemaal niks, noch peper, zout, dan kan je dat extra gaan vermelden in de opmerkingen. 

Hoe verloopt het transport ?

Bij de reservatie van een pakket kan je kiezen voor levering op vrijdag OF zaterdag. Als de exacte leverdatum gekend is krijg je van ons een mail met deze datum. Stel dat het niet lukt kan je ons nog steeds contacteren om een oplossing te zoeken. 

Wij verpakken je producten in een daarvoor speciaal gemaakte kartonnen doos. Daarna zal deze opgehaald worden door onze koerier DPD FRESH. Op de dag van levering krijg je een mail met een tijdsslot van 1uur waarbinnen je levering op de planning staan. Zo hoef je niet de hele dag thuis te blijven. 

DPD fresh maken gebruik van geavanceerde voertuigen met de exacte temperatuur, waardoor ze moeiteloos gekoelde en bevroren producten kunnen transporteren. Hierdoor blijft de versheid van onze levensmiddelen altijd gewaarborgd.

Bestellingen worden tot op het laatste moment met precisie afgehandeld.  Zo blijf je te allen tijde op de hoogte van het exacte tijdstip van levering. Daarnaast hanteren we een nauwkeurig bezorgvenster, zodat je niet onnodig lang hoeft te wachten. 

Waar kan ik info vinden over de allergenen ?

Hoewel we zo puur mogelijk werken is er misschien toch een vraag over allergenen. Die kan je ons zeker stellen via de chat, door ons te mailen op smakelijk@couvert.be of ons even op te bellen op onze vaste lijn op 056/19.24.40. We helpen je met plezier verder. 

Klik hier voor de allergenentabel

De meeste van onze producten zijn puur maar voor de kipkruiden en hamburgerkruiden geven we jullie hieronder graag de specieke lijst van allergenen mee van vlees  : ( voor vis kijk verder bij de categorie vragen over vis )
Hamburgerkruiden : 

 

Kipkruiden ( kip gehakt )
 

Wat is de houdbaarheid van jullie producten ?

Omwille van variërende koelkasttemperaturen bij consumenten thuis, geven we eerder een korte specifieke houdbaarheid voor de koelkast. We adviseren om de ontvangen producten direct in te vriezen om optimale versheid en kwaliteit te waarborgen. Correct invriezen verlengt de houdbaarheid en behoudt de beste smaak.

We geven hieronder specifiek per soort mee hoe lang deze in de diepvries bewaard kunnen worden. Het is goed om op te merken dat hoewel de houdbaarheid na deze perioden afneemt, de producten nog steeds veilig kunnen worden geconsumeerd, maar mogelijk wat smaak en versheid verliezen. Het is belangrijk voor klanten om op de juiste manier te ontdooien en te bereiden volgens de aanbevelingen.

Rundvlees:

Algemeen: 9 maanden
Gehaktproducten: 6 weken

Kip:

Algemeen: 3 maanden
Gehaktproducten: 6 weken

Varkensvlees:

Algemeen: 3 maanden
Gehaktproducten: 6 weken

Vis : 

Algemeen : 6 weken

Is alles vacuüm verpakt ?

Onze vlees en vis wordt zorgvuldig vacuüm verpakt om de versheid en kwaliteit te waarborgen. Door de lucht te verwijderen, wordt oxidatie geminimaliseerd en wordt de groei van bacteriën vertraagd, waardoor het langer houdbaar blijft. 

Elk stuk is voorzien van een duidelijk label met de datum van inpakken en gedetailleerde instructies voor bewaring. Zo weet je altijd wanneer het is verpakt en hoelang je het veilig kunt bewaren in de koelkast of diepvries.

Onze vacuüm verpakte producten bieden niet alleen een langere houdbaarheid, maar ook gemoedsrust en gemak bij het plannen van maaltijden. Zo geniet je telkens weer van vers en heerlijke stukje vlees of vis!

Waarom accepteren jullie geen maaltijdcheques?

We begrijpen dat het voor sommige klanten handig zou zijn om maaltijdcheques te kunnen gebruiken voor aankopen op onze website. Helaas is het voor ons momenteel niet haalbaar om maaltijdcheques te accepteren, en we willen graag uitleggen waarom.

Het accepteren van maaltijdcheques brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Allereerst zijn er verschillende instanties die maaltijdcheques aanbieden, zoals Monizze, Sodexo, en Edenred. Om maaltijdcheques te kunnen accepteren, moeten we met elke organisatie afzonderlijk een contract aangaan, wat gepaard gaat met administratieve kosten en verplichtingen.

Daarnaast is de technische afhandeling van maaltijdcheques op onze website en via onze betaalprovider bijzonder complex. Het vereist aanzienlijke aanpassingen aan onze betaalsystemen en integraties, wat momenteel buiten ons bereik ligt.

We willen benadrukken dat we altijd op zoek zijn naar manieren om het betalingsproces voor onze klanten te verbeteren. Op dit moment kunnen we echter alleen traditionele betaalmethoden zoals payconiq, bancontact en Ideal accepteren. We hopen dat dit geen al te groot ongemak voor u veroorzaakt en staan altijd open voor suggesties en feedback.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om te helpen!

Zijn jullie bio

Omdat we deze vraag veel krijgen hebben we hiervoor een aparte pagina op onze website geplaatst. 

Bio or not bio

Hoe lang kan ik mijn vlees bewaren in de diepvries ?

Ons vlees kan over het algemeen vrij lang worden bewaard in de diepvries, maar de exacte duur hangt af van het soort vlees en de juiste opslagomstandigheden. Over het algemeen wordt aanbevolen om vlees niet langer dan 3 tot 12 maanden in de diepvries te bewaren, afhankelijk van het type vlees.
Laat het bij voorkeur in zijn door ons aangeleverde originele verpakking om vriesbrand en kwaliteitsverlies te voorkomen.

Hier zijn nog enkele richtlijnen:

Hele stukken vlees zoals biefstukken, stoofvlees, en rosbief kunnen tot 6 tot 12 maanden worden bewaard in de diepvries.
Gehaktproducten zoals gehakt, worst, américain en hamburgers kunnen gewoonlijk 3 tot 4 maanden in de diepvries worden bewaard. Daarna zijn ze eigenlijk nog wel te consumeren maar de smaak van de kruiding ( peper en zout ) gaat na deze tijd verminderen waardoor je een andere smaak krijgt. 

Maar waarom zou je vlees lang in de diepvries moeten bewaren, als je elke dag kan genieten van een stukje Couvert vlees. 

Vragen over koe

Wat zit er in mijn pakket koe?

De inhoud van elk pakket is precies dezelfde omdat dit net de manier is waarop wij een dier kunnen gaan versnijden. Wel zijn er per pakket verschillende manier om het vlees te verwerken of te verpakken uiteraard. En het ene ras is het andere ook niet. Zo zal er uit een Angus meer steak kunnen gehaald worden terwijl een Holstein pakket meer gehakt producten zal bevatten. Maar zo is er voor elk wat wils. 

Waar komen jullie koeien vandaan?

Wij werken samen met diverse veeboeren in België. Vooralleer we een landbouwer op onze leverancierslijst zetten, ondergaat zijn boerderij en zijn werkwijze een grondige screening. Op de boerderijen waarmee we samenwerken, lopen de dieren vrij rond in een onbespoten weide, worden ze op een natuurlijke manier gevoed en krijgen ze geen preventieve antibiotica toegediend. Puur natuur dus. 

Wat krijgen de koeien te eten?

Onze dieren eten doorgaans onbespoten gras. Er is steeds vers water ter beschikking. Wanneer de koeien op stal staan, worden ze bijgevoerd met onze speciaal op maat gemaakte brasmix. Dit is een natuurlijke mix van draf ( eiwitrijk restproduct van de brouwerij, aardappelen, ingekuild gras en lijnschilfers. Hierin vermijden we soja. 
Deze manier van voederen is uniek in België. Hun voeding, samen met het feit dat ze met respect worden behandeld, is de reden waarom het vlees zo vol van smaak en mals is. 

Welke rassen hebben jullie?

Dat hangt af van welke koe ter beschikking gesteld wordt aan ons. Rassen die vaak terugkomen zijn: Brasrund, West-Vlaams Rood, Black Angus, Limousin, Holstein tot zelfs Wagyu. Regelmatig de site checken is de boodschap.

Uit hoeveel delen bestaat een koe?

Een volwassen koe levert gemiddeld zo'n 350kg aan vlees op. Dat wil zeggen dat er ongeveer 30-35 pakketten verdeeld moeten worden vooraleer de koe de kaap van 100% aantikt. 

Hoe is het vlees verpakt?

Al het vlees in jouw pakket wordt vacuüm verpakt. De porties zijn standaard verdeeld zoals we voorschrijven op de website. Wens je een stuk anders versneden of verpakt te zien, dan kan je dat altijd noteren in het veld opmerkingen bij je bestelling. 

Hoe groot is een vleespakket?

Het vlees wordt in porties verpakt. De inhoud van 1 pakket past perfect in het vak van een normale diepvries. Denk niet dat 10kg vlees een massa is. Vergelijk het bv met een inhoud van 1 kleine emmer water. 

Wat bedoelen jullie met grasgevoederd ?

De Angus die loopt het langst op Ardense weides omdat daar meer ruimte voorhanden is dan in Vlaanderen...

Conventioneel gevoederde dieren - of graangevoederde dieren - staan een groot deel van de tijd op stal, en krijgen een combinatie van mais, granen, zaden, hooi en krachtvoer. Grasgevoederde dieren staan dan weer het hele jaar in het weiland en kunnen vrij bewegen. In de zomer en lente eten ze gras en in de winter worden ze bijgevoederd met voornamelijk hooi.

Bij ons komt daar dan nog onze brasmix bij. De brasmix is een mengeling van draf ( eiwitrijk afvalproduct van de brouwerij ), voordroog, mais en een klein beetje krachtvoeder. Zijn onze dieren dus 100% grasgevoeders ? Dat niet maar wel voor 97% wel. 

Voordelen van grasgevoederde koeien

- Meer CLA ( nu worden we technisch ). Maar CLA is een vetzuur dat zorgt voor vetverlies en minder kans op hart- en vaatziekten

- Meer omega 3 dat zorgt voor een betere vetverbranding

- Beter voor het milieu ( geen machines nodig om graan te oogsten of geen Co² door het transport dat gepaard gaat met import van granen )

Hier kan je nog meer uitleg vinden over onze manier van werken. 

Vragen over kip

Wat zit er in mijn pakket kip?

De samenstelling van een standaardpakket ziet er gelijk uit omdat wij het lot kippen op een bepaalde manier gaan versnijden. Je kan in het veld opmerkingen bij je bestelling wel gaan noteren hoe je graag de verschillende zaken verpakt ziet en dan proberen wij daar rekening mee te houden. 

Er zijn per lot wel verschillende manier van versnijden. Zo zal het ene lot wat meer gehele kippen bevatten en voor de rest de versneden stukken voor de liefhebbers die graag de pure kip op hun bord zien. Maar een ander lot zal dan wat meer verwerkte producten met gehakt bevatten. Zo is er voor elk wat wils. 

Waar komen jullie kippen vandaan?

Voor we met een boer samenwerken, kijken we zorgvuldig naar zijn werkwijze. Enkel boeren die hun kippen op een natuurlijke manier voeden en voldoende scharrelruimte voorzien komen in aanmerking. We werken dus met meerdere boerderijen samen, één voor één gesitueerd in België.

Wat krijgen de kippen te eten?

Onze kippen zoeken vooral hun eigen eten. Omdat de kippen heel vaak buiten vertoeven en veel plek hebben om te scharrelen, voeden ze zich met wormen, zaden en insecten, aangevuld met graan van de boer. Zo hebben ze een echt kippenleven en gaan ze zich niet vervelen. 

Welke rassen hebben jullie?

In ons assortiment zitten twee kippenrassen: de Ardeense hoevekip en de polderkip. De samenstelling van het pakket varieert naargelang welk ras je verkiest.

Hoeveel kippen zitten er in een lot?

Ieder lot bestaat uit 7 volledige kippen. Die worden altijd versneden door onze huisslager, maar indien u ze onversneden wenst, kan dat ook. Laat dit achter in de opmerking en wij houden en rekening mee!

Hoe is het vlees van kip verpakt?

We verdelen het vlees standaard in porties en stoppen het in een vacuüm verpakking. De porties zijn voorzien voor 2 personen. Indien je grotere of kleinere porties wenst, kun je dat gerust meegeven in de opmerking en dan zorgen wij voor de rest. 

Vragen over varken

Wat zit er in mijn pakket?

Alle pakketten worden gevuld met dezelfde hoeveelheid en dezelfde stukken vlees. Je kan bij elk ras vinden hoe dat is verpakt op de website. Wens je dat aan te passen dan kan je dat vragen in het veld opmerkingen bij het einde van je bestelling. 

Varkenshaasje, ribbetjes en orgaanvlees zitten niet in het pakket omdat een varken er te weinig van heeft om over zoveel pakketten te verdelen. Deze kun je wel apart bijbestellen moest je dat willen.  

Waar komen jullie varkens vandaan?

Onze dieren zijn afkomstig uit Belgische boerderijen die nog op de authentieke manier varkens kweken. Dat wil zeggen dat ze vaak buiten zitten, genoeg stro hebben in de stallen om in te wroeten en met liefde grootgebracht worden. 

Wat krijgen de varkens te eten?

De varkens krijgen een aangepast dieet van natuurlijke voeding voorgeschoteld. Dit bevat enkel pure grondstoffen zoals tarwe, gerst en maïs die door de boer zelf gekweekt worden. Het bevat alle stoffen die een varken nodig heeft en zorgt voor de (h)eerlijke smaak van het vlees. 

Welke rassen hebben jullie?

In het assortiment 'varken' komen steeds dezelfde rassen regelmatig terug. Dat zijn Duroc, Hampshire en Gascogne. Elk ras heeft zijn eigen kenmerken en smaak die bij het aanklikken van het ras uitgebreid beschreven wordt

Uit hoeveel delen bestaat een varken?

Het aantal delen dat we uit een varken kunnen halen hangt wat af van het ras en het gewicht van het varken. In het grotendeelv van de gevallen halen we zo'n 8 à 10 delen uit een volwassen varken. 

Ontdek alles over boerderij en vlees

Worden de dieren verdoofd geslacht?

Het vlees dat door ons aangeboden wordt is afkomstig van dieren die tijdens de slachting verdoofd worden. Wij steunen dan ook ieder initiatief dat het onverdoofd slachten van dieren wil verbieden. 

Welke stukken vlees zitten er aan een koe

Er zijn verschillende stukken vlees die uit een koe gehaald kunnen worden, afhankelijk van hoe de koe wordt gesneden en gebruikt. Hier zijn een aantal voorbeelden van stukken vlees die uit een koe gehaald kunnen worden:

Ribeye steak: Dit stuk wordt gewonnen uit de ribben van de koe en wordt beschouwd als een van de meest smakelijke stukken vlees van de koe.

T-bone steak: Dit stuk bestaat uit twee delen: de ribeye en de tenderloin. Het wordt gesneden uit de bovenste lendenstreek van de koe.

Striploin: Dit stuk komt van de lendenstreek van de koe en wordt vaak gebruikt voor gegrilde of gebakken steaks.

Sirloin: Dit stuk komt van de lendenstreek van de koe en is vlakbij de flank, het is minder mals dan de striploin maar bevat meer smaak.

Tenderloin: Dit stuk wordt vaak beschouwd als het meest magere en meest delicate stuk van de koe. Het komt uit de borst van de koe en wordt vaak gebruikt voor biefstuk.

Ronde: Dit stuk komt van de achterkant van de koe en wordt vaak gebruikt voor rosbief, stoofvlees, of ragout.

Chuck: Dit stuk komt van de nek van de koe en wordt vaak gebruikt voor stoofvlees, hamburgers, of gekruid gehakt.

Brisket: Dit stuk komt van de borst van de koe en wordt vaak gebruikt voor pastrami of corned beef.

Short Rib: Dit stuk komt uit de onderkant van de ribben van de koe, vaak gebruikt voor braadstukken en in slowcooker recepten.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende stukken organen en botten die als delicatesse gegeten worden, zoals de lever, het hart, de tong, en de oren.

Hoeveel vlees zit er aan een koe

De hoeveelheid vlees die aan een koe zit, is afhankelijk van de ras, grootte en leeftijd van de koe. Een volwassen koe van gemiddelde grootte weegt ongeveer 600-700 kg, waarvan ongeveer 60% vlees is. Dit komt neer op ongeveer 360-420 kg vlees per koe.

Waar kan ik glutenvrij vlees kopen

Bij Couvert natuurlijk. Vlees is van nature glutenvrij, omdat gluten een eiwit is dat voornamelijk voorkomt in granen zoals tarwe, gerst, rogge en spelt. Dus vlees zelf bevat geen gluten.

Echter, sommige producten die als vlees worden verkocht, zoals gehakt, worstjes, en gekruide kip, kunnen gluten bevatten als binder of als smaakstof.

 U kunt  dus bij Couvert vlees zonder gluten kopen zonder dat je u daarbij zorgen moet maken.

Daarnaast kan je ook bij biologische winkels glutenvrij vlees vinden of bij winkels voor gezonde voeding. Houd er wel rekening mee dat sommige producten die als glutenvrij worden verkocht, mogelijk toch sporen van gluten kunnen bevatten. 

Vragen over vis

Waar komt jullie vis vandaan?

Alle vis uit onze pakketten is afkomstig uit onze eigen Noordzee. We werken steeds samen met dezelfde vissersboot: De Flamingo. De boot vaart uit in Zeebrugge en beperkt zijn traject tot de Noordzee. 

 

 

Door wie wordt de vis versneden?

Onze vis wordt versneden door Tom. Hij zit al bijna 20 jaar in het viswereldje en dat zie je aan hem. Hij is net zoals ons van mening dat een goed stukje vis geen duizenden kilometers hoeft af te leggen. In onze eigen Noordzee is er variatie en smaak genoeg te vinden. 

Hoe wordt de vis geleverd?

De vis wordt geleverd via actief gekoeld transport. Zo blijft de vis ook tijdens het transport heerlijk vers. 

Wanneer wordt mijn vis geleverd?

Daarvoor is het in eerste instantie wachten totdat de vissersboot Zeebrugge terug binnenvaart. Daarna maken wij de pakketten zo vlug mogelijk in orde. We leveren wel op vaste leveringsdagen, namelijk op vrijdag en zaterdag. 

Hoe bewaar ik mijn vis het best?

We raden je aan om de vis meteen nadat het geleverd werd in een diepvries te steken. Zo blijft de versheid en kwaliteit van de vis bewaard. 

Hoe is mijn vis verpakt?

De vis in je pakket wordt per vissoort vacuüm verpakt. Zo kun je het meteen in de diepvries stoppen en heb je geen werk meer thuis. 

Hoeveel plaats in mijn diepvries heb ik nodig voor mijn pakket?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je pakket. Maar als je een standaard Noordzee pakket neemt dan neemt dit helemaal niet veel plaats in hoor. Denk aan 5 liter. Een halve emmer dus. 

Welke allergenen zijn er aanwezig in de het vispakket.

Hoewel we zo puur mogelijk werken is er misschien toch een vraag over allergenen. Die kan je ons zeker stellen via de chat, door ons te mailen op smakelijk@couvert.be of ons even op te bellen op onze vaste lijn op 056/19.24.40. We helpen je met plezier verder. 

De meeste van onze producten zijn puur maar voor het vispakket geven we graag nog de specieke lijst van allergenen mee. 
Visgyros : 

Vispan saus :

Gemarineerde pollak : 

 

Slide