Lamskotelet met gebakken nieuwe patatjes

60 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Lamskotelet met gebakken nieuwe patatjes

Ingrediënten

  • 1kg nieuwe aardappelen
  • 8 Couvert lamskoteletten
  • 400g troskerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 handje verse koriander
  • 1 kl korianderpoeder
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Een eenvoudig maar verfrissend gerecht!

Bereidingswijze:

  1. Boen de aardappeltjes goed schoon en kook ze gedurende 10 minuten in licht gezouten water. Giet af en halveer ze.
  2. Pel en plet de knoflook en snijd de citroen in partjes. Meng beide ingrediënten in een pan met de aardappelen en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Kruid met korianderpoeder, peper en zout. Bak de aardappelen goudbruin.
  3. Bak de lamskoteletten in een andere pan met olijfolie gedurende 2 à 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Spoel de kerstomaten af en bak ze kort in de pan van het vlees tot ze openbarsten.
  5. Serveer de koteletjes met de gebakken aardappeltjes en de kerstomaten. Werk af met verse koriander.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide