Papillot van rode poon

45 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Papillot van rode poon

Ingrediënten

  • 8 rodepoonfilets 
  • 2 venkels 
  • 1 wortel 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 200 g kerstomaten 
  • 8 takjes tijm 
  • 6 blaadjes basilicum 
  • 1 citroen 
  • 200 ml visbouillon 
  • olijfolie 
  • peper 
  • zout 
     

Je kunt vis op 1000 verschillende manieren klaarmaken, maar heb je al eens een papillot uitgeprobeerd? Door je ingrediënten in een bundeltje te pakken, wordt alles heerlijk gestoomd. De aroma's blijven gevangen en zorgen voor een smaakexplosie! Must try!

Bereidingswijze

  1. Dep de rode poonfilets droog met keukenpapier en leg ze opzij.
  2. Snijd de venkelknollen doormidden en verwijder de harde kern. Snijd vervolgens de venkel in dunne reepjes.
  3. Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Pers de teentjes knoflook fijn en bak ze gedurende 2 minuten in wat olijfolie in een pan. Voeg dan de gesneden venkel en wortelblokjes toe en roerbak gedurende 5 minuten.
  6. Verdeel de gebakken groenten over 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Leg op elk stuk groenten een rode poonfilet. Giet een scheutje visbouillon over elke filet en breng op smaak met zout en peper.
  7. Leg enkele schijfjes citroen op de vis, verdeel de kerstomaatjes en takjes tijm erover en vouw de pakketjes goed dicht.
  8. Plaats de pakketjes in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten, of tot de vis gaar is en de groenten zacht zijn.
  9. Werk het gerecht af door er enkele blaadjes basilicum over te strooien.
  10. Dit heerlijke gerecht kan geserveerd worden met rijst, gekookte aardappelen of puree. Geniet van deze smaakvolle en gezonde maaltijd!

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide