Rode wijn en tijm marinade

5 Min
Gemakkelijk
Rode wijn en tijm marinade

Ingrediënten

  • 125ml rode wijn
  • 125ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 eetlepel verse tijm

Deze marinade is perfect voor het marineren van rundvlees, zoals de reuzenspiesen in jouw barbecuebox. Het is eenvoudig en heerlijk, want de beste marinade maak je gewoon zelf.

Instructies:

  1. Meng in een kom de rode wijn, olijfolie, fijngehakte knoflook, tijmblaadjes, Worcestershiresaus, zout en peper.
  2. Leg het rundvlees in een glazen ovenschaal en giet de marinade over het vlees.
  3. Dek de schaal af met plasticfolie en laat het minstens 4 uur marineren in de koelkast. Hoe langer, hoe beter, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  4. Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen voordat je gaat grillen.
  5. Gril de rundvleesspiezen naar jouw gewenste gaarheid, af en toe bedruipend met de marinade voor extra smaak.
  6. Serveer warm en geniet van jouw heerlijk gemarineerde rundvleesspiezen!

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide