Tonijn maaltijdsalade

10 Min
Gemakkelijk
2 Personen
Tonijn maaltijdsalade

Ingrediënten

  • Couvert tonijn
  • zakje rucola sla
  • 2 rode uien
  • paar zongedroogde tomaatjes op olie
  • spaanse peper
  • mango
  • komkommer
  • Couvert ansjovisfiletjes
  • handje groene ontpitte olijven
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • peper en zout,

Benieuwd naar een smakelijk en gezond gerecht boordevol tonijn en verse groenten?

Tonijn bevat, net als alle vis, veel eiwitten, vitamines A, B2 en D, en mineralen zoals jodium en ijzer. Het vlees is magerder dan bijvoorbeeld makreel en haring, maar bevat nog steeds aanzienlijke hoeveelheden gezonde omega 3-vetzuren.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de uien in halve ringen, snijd de komkommer in de lengte doormidden, hol deze uit en snijd in plakjes.
  2. Snijd ansjovis en zongedroogde tomaatjes in stukjes van 1 cm, snijd olijven in 2-3 ringen, mango in kleine blokjes, en hak het pepertje fijn.
  3. Meng sla, komkommer, zilveruitjes, uien, tomaatjes, ansjovis, olijven en de helft van het pepertje door elkaar.
  4. Voeg naar smaak peper en zout toe en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
  5. Verdeel vervolgens de tonijn over de salade, gevolgd door de blokjes mango, en strooi de resterende peper eroverheen.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide