Zelf gemarineerde speklapjes

10 Min
Gemakkelijk
Zelf gemarineerde speklapjes

Ingrediënten

  • 1 kg Duroc speklapjes
  • 125ml soja saus
  • 60ml barbecue saus
  • 80g bruine suiker
  • 60ml witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 2 koffielepels vers geraspte gember
  • 1 koffielepel graanmosters
  • 1/2 koffielepel gedroogde chillivlokken

Verwen iedereen met deze Oosters geïnspireerde spekblokjes voor op de barbecue. Perfect gemarineerd voor een mals en smaakvol resultaat.

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten samen in een glazen kom tot je een gladde marinade hebt.
  2. Voeg de speklapjes toe aan de marinade, bedek de kom met plasticfolie en laat het vlees minstens 1 nacht marineren.
  3. Vervolgens, grillen gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant, en het is klaar om te serveren.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide